News Flash:

Muzica mecanica isi dezvaluie secretele la Iasi. Vezi detalii

15 Mai 2015
584 Vizualizari | 0 Comentarii
In perioada 22 - 24 mai, la Muzeul Memorial "Mihail Kogalniceanu" din Iasi vor avea loc manifestarile din cadrul proiectului cultural "Armonie si precizie in muzica mecanica", derulate de Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" din cadrul Complexului Muzeal National "Moldova" (CNMN), in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR). Initiat cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la infiintarea Muzeului Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu", proiectul va cuprinde un ciclu de conferinte, o expozitie interactiva si un concert aniversar dedicat muzicii mecanice. Directiile de desfasurare ale proiectului au ca scop promovarea in circuitul national si european a valoroasei colectii de automate muzicale prezente in patrimoniul Muzeului Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" din Iasi. La eveniment participa Helmut Kowar, cercetator la Arhiva Fonotecii din Viena si membru al Academiei de Stiinte din Austria, dar si Adrian Oswalt, Sttugart, Germania, compozitor, aranjor si interpret la instrumente de muzica mecanica (flasneta).

Vezi si
“Lacul Lebedelor” pe scena Teatrului National din IASI
Programul manifestarilor
Vineri, 22 mai
Muzeul Memorial "Mihail Kogalniceanu" Iasi
Ora 11:00. Deschiderea oficiala a proiectului cultural "Armonie si precizie in muzica mecanica"
- cuvant de salut din partea oficialitatilor
- prezentarea lectorilor din tara si strainatate
Orele 11:30 - 13:30. Conferinta "O privire generala asupra istoriei si diversitatii automatelor muzicale", lector dr. Helmut Kowar, Academia de Stiinte din Viena, Austria.
Ora 13:30. Expozitia "Contrapunct expozitional. Reveria muzicii mecanice ", activitate interactiva ce se va desfasura in colaborare cu participantii (lectori, elevi, studenti, cadre didactice) la ciclul de conferinte destinate istoriei muzicii mecanice.

Sambata, 23 mai
Muzeul Memorial "Mihail Kogalniceanu" Iasi
Orele 11:00 - 14:00: Conferinte
"Din istoria cutiilor muzicale cu disc", lector: dr. ing. Monica Nanescu, Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" Iasi.
"Aranjamente muzicale pentru instrumente mecanice" , lector: Adrian Oswalt, compozitor, aranjor si interpret la flasneta (Germania).
"Particularitati ale conservarii-restaurarii automatelor muzicale", lector: dr. ing. Maria Geba, Complexul Muzeal National "Moldova" Iasi

Duminica, 24 mai
Muzeul Memorial "Mihail Kogalniceanu" Iasi
Ora 11:00: Concertul dedicat Muzicii Mecanice va cuprinde compozitii muzicale pentru flasneta, prelucrate si interpretate de Adrian Oswalt (Germania), acompaniat de Cvartetul Artes Iasi, avand in componenta: Raluca Dobre - Ionita-vioara I, Andreea Ocheana-vioara a II-a, Luminita Ciobanu-viola, Nicoleta Avadanei-violoncel.
Orele 12:30 - 14:00: Conferin?e
"Muzica mecanica si computerul", lector: ing. Lenuta Chirita, Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" Iasi.
"Compozitii de Haydn si Mozart pentru automate muzicale", lector: dr. Helmut Kowar, Academia de Stiinte din Austria.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

muzeul memorial mihail kogalniceanu iasi stefan procopiu cnmn icr
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1787 (s) | 23 queries | Mysql time :0.041282 (s)