News Flash:

Nicolas Appert, autorul procedeului de conservare a alimentelor

1 Iunie 2015
710 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolas Appert (n. Chalons-en-Champagne 17 noiembrie 1749 - d. Massy 1 iunie 1841) a fost un inventator francez.

Este autorul procedeului de conservare a alimentelor prin sterilizarea lor termica, dupa ce au fost inchise etans in borcane sau cutii de tabla (Procedeul Appert, 1795).

Vezi si Charles Goodyear, celebrul inventator american

Procedura a fost descoperita intamplator. In 1795 armata franceza a oferit 12 mii de franci pentru metode eficiente de conservare a aleimentelor. Appert, dupa 15 ani de experimente, a prezentat in 1810 procedura prin sterilizare termica, castigand premiul. Tot in acest an a publicat cartea intitulata L'Art de conserver les substances animales et végétales, prima carte despre metoda moderna de conservare a alimentelor.

Anul 2010 a fost declarat de catre ministrul culturii al Frantei Anul Nicolas Appert in cinstea celui care a descoperit metoda de conservare indispensabila si azi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nicolas appert inventator francez procedeul appert armata franceza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2105 (s) | 23 queries | Mysql time :0.069072 (s)