News Flash:

NKVD si economia sovietica

25 Iunie 2014
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
Narodnii komissariat vnutrennih del (NKVD)  a fost un minister care se ocupa de rezolvarea unui numar mare de afaceri de stat ale Uniunii Sovietice.
Sistemul foarte dezvoltat al lagarelor de munca (Gulag), in fapt locuri de detentie pentru sclavii moderni, a adus o contributi extrem de importanta la dezvoltarea economiei sovietice si la dezvoltarea zonelor indepartate.

Vezi si Masacrele comise de NKVD
Colonizarea Siberiei, a Extremului Nord si a Orientului Indepartat Sovietic a fost unul dintre scopurile explicite ale primelor legi sovietice care stabileau executarea pedepsei privative de libertate in lagarele de muinca. Lucru in mina, la drumuri, cai ferate, in fabrici, sau la exploatrea padurilor erau in lagarele de munca activitati parte a planurilor cincinale sovietice, NKVD-ul avand propriul lui plan de productie.
Cea mai neobisnuita realizare a NKVD-ului au reprezentat-o contributiile in cercetarea stiintifica si dezvoltarea sistemelor moderne de armament.

Vezi si Evolutia structurii si sarcinilor NKVD-ului
La initiativa lui Lavrenti Beria, (ultimul si cel mai important sef al agentiei), sute de cercetatori si de ingineri au fost arestati si mai apoi incarcerati in inchisori cu regim special, mult mai confortabile decat cele din Gulag, cunoscute sub numele familial de sarasca. Continuandu-si in aceste lagare studiile, multi dintre ei fiind eliberati mai tarziu, oamenii de stiinta au devenit lideri
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nkvd minister afaceri uniunii sovietice gulag sclavii moderni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1823 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020145 (s)