News Flash:

Nominalizari si premii speciale la Gala Premiilor Radio Romania Cultural 2016

11 Martie 2016
861 Vizualizari | 0 Comentarii
radio romania cultural
Pe scena Teatrului Odeon va avea loc luni, 21 martie, incepand cu ora 19.00, o adevarata sarbatoare ale carei invitate speciale vor fi personalitatile culturale care au performat in anul 2015 in diferite domenii. La fiecare sfarsit de luna martie, Radio Romania Cultural le premiaza, intr-o gala a valorii si a rafinamentului: Gala Premiilor Radio Romania Cultural, ajunsa acum la editia a XVI-a.

Maria Balabas si Radu Croitoru vor fi amfitrionii galei, iar momentele muzicale vor fi asigurate de Luiza Zan si Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor. Evenimentul va fi transmis in direct la Radio Romania Cultural si pe www.radioromaniacultural.ro  si retransmis de TVR 2.

In cadrul Galei vor fi acordate premii la noua sectiuni, precum si trei premii speciale, ai caror castigatori sunt deja cunoscuti:

Premiul de Excelenta ii va fi decernat istoricului Neagu Djuvara.

Premiul Lux Mundi ii revine artistului vizual Dan Perjovschi.

Premiul ''In memoriam Iosif Sava'' ii va fi acordat pianistei Raluca Stirbat.

Nominalizarile pe domenii ale Galei Premiilor Radio Romania Cultural sunt urmatoarele:

La categoria „Poezie” nominalizarile sunt: Svetlana Carstean, pentru volumul Gravitatie, Editura Trei; Moni Stanila, pentru Colonia fabricii, Editura Cartea Romaneasca; Robert Serban, pentru volumul Putin sub linie, Editura Cartea Romaneasca.

La “Proza” au fost nominalizati: Mircea Cartarescu, pentru Solenoid, Editura Humanitas; Ion Iovan, pentru volumul MJC, Editura Polirom; Octavian Soviany pentru Moartea lui Siegfried, Editura Cartea Romaneasca.
La sectiunea „Film” au fost nominalizate: Comoara de Corneliu Porumboiu; Aferim! de Radu Jude; Un etaj mai jos de Radu Muntean;.

La categoria “Teatru”, nominalizarile sunt urmatoarele: Echipa proiectului Antisocial, o coproductie a Teatrului National „Radu Stanca” si a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, semnata de Bogdan Georgescu; Spectacolul Bach Files de la Teatrul Bulandra din Bucuresti, cu muzica de Adrian Enescu pe teme de Bach, in regia lui Alexandru Darie; Actrita si coregrafa Andreea Gavriliu, pentru coerenta, umorul si ingeniozitatea coregrafiilor si a spectacolelor coregrafice pe care le semneaza; Actorul Cristian Iacob, pentru  interpretarea tripletilor Zanetto din spectacolul Trei gemeni venetieni, productie a Teatrului Mic din Bucuresti.

Pentru categoria “Muzica” au fost nominalizati: compozitorul  Adrian Enescu, pentru complexitatea artistica a Proiectului BachFiles, un spectacol de succes al Teatrului Bulandra; pianistul  Lucian Ban, pentru albumul Songs from Afar; proiectul Pasarea Rock Simfonic, pentru renasterea unui gen muzical in Romania: rock-ul simfonic.

La sectiunea “Arte plastice” au fost nominalizati: Liviu Stoicoviciu, pentru expozitia Orase imaginate (curator: Calin Dan) de la Muzeul National de Arta Contemporana; Valentina Iancu, pentru expozitia EGAL.Arta si feminism in Romania moderna de  la Muzeul National de Arta al Romaniei; Expozitia Paula Ribariu (26 februarie – 15 martie 2015, Sala Tancred Banateanu, Muzeul Taranului Roman); Mircea Suciu, pentru expozitia Fractura (curator: Maria Rus Bojan) de la Muzeul National de Arta Contemporana.

La sectiunea “Educatie si invatamant” lista nominalizarilor este urmatoarea: Asociatia MetruCub, pentru coordonarea proiectului Sustine cultura in educatie; Asociatia „De-a arhitectura", pentru dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura prin cursuri si evenimente sustinute in 37 localitati din tara; Fundatia C.A.E.S.A.R. – Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani, pentru elaborarea proiectului Romania in 3D; Luminita Balan, sef catedra limba chineza Departamentul de Limbi si Literaturi Orientale, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti, directoarea Centrului Cultural Confucius, director general al Instutului Confucius.

Nominalizatii la sectiunea „Stiinta” sunt:Roxana Radvan, coordonatoarea Centrului de Excelenta pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO; Ion Bararu, profesor de fizica, Colegiul National „Mircea cel Batran”, Constanta, fondator al Centrului de excelenta din Constanta; Echipele FLEX si EVO Robotics, ale Universitatii Politehnica din Bucuresti.

La sectiunea “Proiecte culturale si festivaluri” sunt urmatoarele nominalizari: Asociatia Docuart, Radu Afrim pentru conducerea artistica a Galei Tanarului Actor HOP, program permanent UNITER; Centrul de Teatru Educational Replika.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

teatrului odeon sarbatoare neagu djuvara dan perjovschi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2010 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045410 (s)