News Flash:

O moara cu ciutura din Muzeul in aer liber, vedeta unui proiect inedit

11 Octombrie 2017
139 Vizualizari | 0 Comentarii
astra
Prin intermediul proiectului „Dam apa la moara in Muzeul ASTRA”, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, 520 de vizitatori au participat in cadrul atelierelor interactive de morarit.

De aici acestia au aflat informatii utile, iar tot in cadrul proiectului a fost repusa in functiune moara cu ciutura din Svinita, judetul Mehedinti.

Vezi si Martin Luther King III, impresionat de Muzeul Satului

„Cu ajutorul proiectului, patrimoniul material al Muzeului ASTRA a fost valorificat si promovat intr-o lumina noua, cea a functionalitatii sale, fapt care se incadreaza in prioritatea programului de a oferi solutii inovatoare de promovare a patrimoniului. Accentul de pe caracterul intangibil al obiectelor de patrimoniu este deplasat intr-un camp accesibil, animat, unde vizitatorul poate sa perceapa senzorial obiectele si uneltele folosite in procesul de macinare si sa cunoasca atat produsele cat si procedeele executate demonstrativ si participativ cu ajutorul acestora. Astfel, vizitatorii muzeului inteleg functionalitatea instrumentarului de lucru si afla povestile din spatele lor in contextul morii aduse la viata”, a declarat Stefan Paucean, muzeograf la Muzeul ASTRA.

Finalitatea acestor activitati organizate pentru publicul vizitator consta in familiarizarea cu tehnicile arhaice de macinare si constientizarea importantei unei asemenea instalatii in economia comunitatilor rurale. Prin atelierele derulate pe perioada de implementare a proiectului, muzeul isi propune sa trezeasca interesul si entuziasmul vizitatorilor pentru cunoasterea in detaliu a particularitatilor tehnico-functionale ale patrimoniului tehnic.

Implementarea proiectului a fost finalizata la data de 30 septembrie, insa demonstratiile practice si atelierele interactive, vor continua si in perioada urmatoare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

svinita mehedinti muzeului astra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1025 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012007 (s)