News Flash:

Oamenii de stiinta a caror dementa a uimit lumea (I)

14 August 2013
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
Vladimir Demikhov. Creatorul cainelui bicefal.
In 1954 chirurgul sovietic Vladimir Demikhov isi dezvaluie capodopera lumii intregi: cainele cu doua capete. Capul unui catelus este grefat pe gatul unui ciobanesc german adult. Al doilea cap tanjeste dupa lapte, desi nu are nevoie de hrana si desi laptele se scurge gresit din cauza esofagului deconectat. In ciuda mortii iminente a animalelor din cauza respingerii tesuturilor, Demikhov nu s-a oprit si a mai creat incã 19 caini bicefali in urmatorii 15 ani.
Stubbins Ffirth. Doctorul care bea voma.
In anii 1800 un doctor care activa in Philadelphia, Stubbins Ffirth, formuleaza ipoteza cã febra galbena nu este o boala infectioasa si realizeaza procedure pe sine pentru a testa teoria. Initial toarna voma infectatã in rani deschise, apoi bea din voma. Nu se imbolnaveste, dar nu din cauzã cã febra galbena nu este infectioasã: mai tarziu s-a descoperit cã trebuie sã fie infiltratã direct in circuitul sangvin, in mod normal prin intepãtura de tantar.
Joseph Mengele. Ingerul mortii.
Joseph Mengele si-a castigat notorietatea mai ales prin faptul ca era unul dintre doctorii SS care supervizau selectia de prizonieri, decizand cine trebuia omorat si cine avea sa lucreze silnic si savarsind experimente pe cei concentrati in lagãre, care il cunosteau pe Mangele drept “ingerul mortii”. La Auschwitz Mengele face o serie de experimente pe gemeni. Dupã ce se terminau gemenii erau de obicei ucisi si disecati. Supravegheza o operatie in urma cãreia doi copii romi sunt cusuti impreunã. Mainile copiilor se infecteazã grav in locurile unde venele sunt rezecate. Mengele era aproape obsedat sã ia sange de la gemeni, de cele mai multe ori gemeni identici. Conform rapoartelor, unii au sangerat panã ce au murit.
Prizonierul de la Auschwitz Alex Dekel marturiseste: “N-am putut niciodata sa accept ca Mengele credea cã face o treaba serioasa, nu din modul neserios de abordare. Isi exercita doar puterea. El stapanea de fapt o mãcelãrie, pentru cã operatiile importante le fãcea fãrã anestezie. O datã am luat parte la o operatie pe stomac: Mengele indepãrta bucãti din stomac fara niciun fel de anestezic. Altã data a operat pe inimã astfel. Era cumplit. Era un doctor care s-a imbolnãvit de putere. Nimeni nu i-a pus niciodatã la indoialã activitatea. De ce a murit X, de ce s-a prãpãdit Y? pacientii nu contau. Spunea cã profeseaza in numele stiintei, dar era o nebunie totala”.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vladimir demikhov stubbins ffirth joseph mengele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1500 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013120 (s)