News Flash:

Opera Inedita... la Palatul Mogosoaia

16 Aprilie 2018
782 Vizualizari | 0 Comentarii
palatul mogosoaia

Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia gazduieste duminica 22 aprilie 2018, de la ora 12, un surprinzator recital inscris in cadrul editiei a VII-a a Mogosoaia ClasicFest. Sub genericul "Opera... Inedita", publicul va putea recunoste teme celebre din opere ca: Rigoletto, Don Carlos, Freischütz, Evgheni Oneghin, Mignon, in fantezii originale scrise pentru flaut si pian de: Giulio Briccialdi, Wilhelm Popp, Paul Taffanel si Emmanuel Pahud.

Potrivit Asociatiei Pro Valores, unul dintre organizatorii eveniumantului, protagonisti vor fi doi artisti de mare valoare: flautistul Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau – Florin Leonte si pianista Vasilica Stoiciu Frunza.

Flautistul Florin Leonte s-a nascut in anul 1992, la Iasi, oras in care, in anul 2015, a si absolvit Universitatea de Arte „George Enescu”. Este artist instrumentist al Filarmonicii „Mihail Jora” Bacau. A colaborat cu Filarmonicile din Iasi, Botosani si Chisinau. A fost solist al Orchestrei de camera a Universitatii de Arte „George Enescu”, in cadrul Festivalului Muzicii Romanesti. De asemena a sustinut recitaluri la Iasi, Bacau, Brasov si Piatra-Neamt.

Pianista Vasilica Stoiciu Frunza a absolvit studiile universitare de muzicologie (1986) si pian (2015) la Conservatorul "George Enescu" / Universitatea de Arte din Iasi si studii doctorale la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti unde, in anul 2006, a sustinut teza cu titlul “Opera Nationala Romana Iasi – viziune cultural-istorica”. A fost secretar muzical, apoi consultant artistic al Operei Nationale Romane Iasi (din anul 1990 pana in luna ianuarie 2012). A sustinut recitaluri in compania unor personalitati ale artei interpretative, cum ar fi: sopranele Maria Slatinaru-Nistor, Mioara Cortez, Sorina Munteanu, Mihaela Grajdeanu, Ioana Bentoiu, Adriana Severin, Ada Burlui, mezzo-soprana Viorica Cortez, tenorul Florin Diaconescu, basii Gheorghe Rosu, Theodore Coresi, violonistul Serban Lupu. Din initiativa ei s-au realizat la Opera Nationala Romana Iasi proiecte artistice importante dintre care amintim: George Enescu muzician al lumii, Capo d’opera, ciclu de opere in concert, Master class pentru cantareti de opera sustinut de mezzo-soprana Viorica CORTEZ (aprilie 2010). Revista Actualitatea Muzicala i-a conferit pentru anul 2006 – Premiul pentru Management artistic.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: asociatiaprovalores•gmail.com.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

protagonisti filarmonicii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019743 (s)