News Flash:

Ordinul Cavalerilor Teutoni in Prusia

25 Aprilie 2014
1737 Vizualizari | 0 Comentarii
Ordinul Cavalerilor Teutoni (in latina Ordo Teutonicus, acronim OT) este un ordin religios german catolic format la sfarsitul secolului al XII-lea la Acra, in Palestina. In Evul Mediu, ordinul era unul religios-militar cruciat. Cavalerii teutoni purtau vesminte albe prevazute cu o cruce neagra.
Dupa expulzarea lor din Tara Barsei, in 1226 ordinul incepe campania de crestinare a prusilor, pe teritoriul carora infiinteaza un stat. Odata stabiliti acolo, cavalerii teutoni au organizat campanii militare impotriva vecinilor, regatul Poloniei, Marele Ducat al Lituaniei si Republica Novgorodului. In scurt timp au devenit forta navala in Marea Baltica.

Vezi si Ordinul Cavaleriolor Teutoni (Fratii Casei Germane a Sfintei Maria din Ierusalim) 
In 1410, dupa lungi conflicte militare, alianta polono-lituaniana a infrant Ordinul Cavalerilor Teutoni,distrugandu-i decisiv puterea militara in batalia de la Grünwald (numita si batalia de la Tannenberg). Ordinul a intrat si in declin politic, criza lui culminand cu atacul polonezilor la Marienburg in anul 1466, iar in 1525 conducatorul ordinului, Albert de Brandenburg, a renuntat la titlu si s-a convertit la luteranism, devenind duce de Prusia.

Vezi si Ordinul Cavalerilor Teutoni in Tara Barsei 
In 1485, ordinul s-a implicat in Tara Romaneasca in razboaiele impotriva Imperiului Otoman.
Ordinul Cavalerilor Teutoni a fost desfiintat in 1809 de Napoleon Bonaparte. Ulterior si-a reluat activitatea, continuand sa existe sub conducerea Habsburgilor. In prezent Ordinul Cavalerilor Teutoni desfasoara activitati nemilitare caritative in Europa Centrala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ordin religios palestina evul mediu tara barsei marea baltica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017789 (s)