News Flash:

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta

11 Iunie 2015
735 Vizualizari | 0 Comentarii
Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta (autonym: OSMM), numit si Ordinul Cavalerilor Ioaniti, este unul dintre cele mai vechi ordine nobile catolice existente, avand ca scop slujirea credintei si ajutorarea aproapelui.

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta, a carui denumire completa este Suveranul Ordin Militar si Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim, de Rhodos si de Malta a fost infiintat in jurul anului 1050, la Ierusalim, cu scopul de a administra un spital pentru pelerinii din Tara Sfanta. In 1113, Papa Pascal al II-lea a recunoscut Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ca ordin religios. Ulterior, Ordinul a devenit militar pentru a-i apara pe bolnavi, pelerini si teritoriile crestine din Tara Sfanta.

Vezi si Ordinul Cavalerilor Teutoni in Prusia


Ordinul isi desfasoara activitatile caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati de mai mult de noua secole. S-a consacrat acestei obligatii de-a lungul secolelor cu mijloace conforme spiritului timpului. Ca recunoastere a realizarilor sale Ordinul se bucura de dreptul de suveranitate si intretine relatii diplomatice cu peste 90 de tari. Pentru a-si putea aduce la indeplinire indatoririle institutionale poate constitui organizatii dependente. Asemenea organizatii isi desfasoara activitatea zilnica pentru a sprijini Ordinul in misiunea ei in peste 120 tari.

Vezi si Declinul cavalerilor templieri

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta si-a inceput activitatea in Romania in 1932 si si-a reluat-o din decembrie 1989. In anul 1991 Serviciul de Ajutor Maltez in Romania a fost constituit si inregistrat ca persoana juridica romana, preluand dezideratul major al Ordinului, vechi de peste 900 ani, sintetizat in deviza: pastrarea credintei si ajutorarea nevoiasilor (latina Tuitio fidei et obsequium pauperum).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rhodos malta ierusalim religios
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2268 (s) | 23 queries | Mysql time :0.070755 (s)