News Flash:

Palatul Administrativ din Satu Mare ar putea fi transformat in Muzeul Comunismului

27 Februarie 2017
199 Vizualizari | 0 Comentarii
Palatul Administrativ din Satu Mare
Cea mai controversata cladire, ca si stil, din Transilvania, Palatul Administrativ din Satu Mare, in care isi au sediul peste 10 institutii publice, nu are autorizatie de la pompieri. Costurile necesare pentru dotarea cladirii cu echipamentele necesare se ridica la circa un milion de euro. In aceste conditii, analizand si costurile mari de intretinere, de peste 600.000 de euro doar cu curentul si incalzirea, presedintele Consiliului Judetean, Pataki Csaba, se gandeste ca transforme Palatul Administrativ intr-un muzeu al comunismului si sa construiasca alt sediu pentru institutie.

Pataki Csaba a declarat ca deocamdata nu este finalizata lista echipamentelor solicitate de experti pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, dar ca din prima estimare ar fi necesar un milion de euro. “Pot spune doar cateva pozitii de care avem nevoie, este un generator care costa 200.000 de euro, o conducta de apa de presiune ridicata pana la ultimul nivel. Peste un milion de euro ar costa investitiile in Palatul Administrativ ca sa fie autorizat”, a spus Pataki.

Muzeul Comunismului

Avand in vedere costurile ridicate cu intretinerea cladirii, compartimentarea proasta a acesteia si spatiile moarte, presedintele Consiliului Judetean spune ca se impune analizarea, la modul cel mai serios, a oportunitatii construirii unui nou sediu, modern, care sa corespunda nevoilor actuale, iar Palatul Administrativ sa devina Muzeul Comunismului. “Luand in calcul consumul mare de energie din cauza starii cladirii, poate reiese pe termen mediu de construit un sediu nou, modern, de secolul XXI si transformarea acestei cladiri in altceva. Birourile sunt mici, improprii, mai mult s-ar preta sa transformam cladirea intr-un muzeu al comunismului. Comunicarea O directie de specialitate este la etajul XII, cealalta este la etajul I. Sunt foarte multi timpi morti si spatii moarte, neutilizabile, spatiile comune, 80% din cladire si fizic si din punct de vedere al timpului. Consumul de energie se ridica la 600.000 de euro pe an, doar energia electrica si gazul”, a adaugat presedintele.

In Palatul Administrativ au sediul peste 10 institutii importante, cum ar fi Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Primaria Satu Mare, Curtea de Conturi, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, STS, Serviciul 112, Centrul Antidrog, OMEPTA, ADI Judetul Satu Mare, ADI Apa-Canal etc.

A candidat la titlul de ”cea mai urata cladire din lume”

Palatul Administrativ Satu Mare a fost propus, de un blog din Canada, candidat la cea mai urata cladire administrativa din lume.

Avand mai multe reclamatii despre arhitectura turnurilor Primariei din Toronto, reprezentantii blogului The Star au cerut ajutorul cititorilor pentru a descoperi cea mai urata cladire administrativa din lume. Prima propunere a fost tocmai centrul nou al municipiului Satu Mare, care cuprinde si Palatul Administrativ.

Potrivit descrierii facute, turnul, inalt de 97 de metri din perioada cenusie comunista, este “brutal”, seamana cu o inchisoare-cetate horror din blocuri de beton, este un loc unde orice speranta da sa moara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

controversata cladire transilvania palatul administrativ satu mare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012627 (s)