News Flash:

Palatul Mogosoaia

21 August 2013
1940 Vizualizari | 0 Comentarii
Construit intre anii 1698 – 1702, la 15 km de Bucuresti, Palatul Mogosoaia a fost proprietatea lui Constantin Brancoveanu. Palatul are numeroase stiluri arhitecurale: renascentist, cu elemente otomane si venetiene. Dupa executarea familiei Brancoveanu, palatul intra in posesia otomanilor, care il transforma in han. Dupa numeroase devastari si diversi proprietari romani sau straini (Stefan Cantacuzino, Constantin Brancoveanu, Zoe Mavrocordat) Palatul Mogosoaia ajunge la familia Bibescu care i-a adus numeroase renovari. 
In timpul comunismului, Martha Bibescu s-a ocupat de renovarea palatului. Insa, dupa Al Doilea Razboi Mondial, mosia a fost nationalizata fortat de guvernul comunist. Printesa Martha a lasat Palatul Mogosoia mosternire fiicei sale, Valetina si sotului ei, Dimitrie Ghika-Comanesti. Din pacate, in 1949, palatul a fost si el nationalizat, mostenitorii fiind arestati. Toate colectiile de pret aflate in palat au fost furate sau vandalizate. Abia in 1977, in cadrul Palatului a fost deschis Muzeul National de Arta, iar in prezent, aici se afla Muzeul de Arta Brancoveneasca.
Important punct de atractie turistica, Palatul Mogosoaia permite turistilor sa viziteze: apartamentele familiei princiare, camerele servitorilor, pivinita, gradinile palatului, capela Gheorghe Bibescu si serele Mogosoaia.
Muzeul poate fi vizitat in fiecare zi (luni este inchis), intre orele 10:00 - 18:00 (1 mai - 1 noiembrie) si 09:00 – 17:00 (1 noiembrie - 1 mai). Pretul unui bilet este de 5 lei, iar parcarea costa 4 lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

palatul mogosoaia constantin brancoveanu arhitecurale renascentist
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1825 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018645 (s)