News Flash:

Parintele Arsenie Boca:" Nimic nu chinuie omul mai tare, decat ideile gresite"

25 Ianuarie 2015
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
Nimic nu chinuie omul mai tare, decat ideile gresite. Dumneata trebuie sa te impaci cu situatia sanatatii mai putine. A dori, la disperare o sanatate deplina poate duce pana la sinucidere. A dori sa lucrezi mai mult, a fi nemultumita ca nu poti sa urci scarile, ca nu poti aduce apa, spala sau alte lucrari, duce la stari sufletesti in care blestemi parintii, lumea si poti invinui si pe Dumnezeu. Ideile gresite ameninta sa-ti darame si ultimul suport sufletesc: credinta.

Dumneata sa fii recunoscatoare purtarii de grija a lui Dumnezeu, ca ai cu cine te ajuta, cine sa te ingrijeasca si celelalte. A cere o minune e prea mult. Credinta nu implica numaidecat o tamaduire organica. Credinta numai atat ne da: „liniste sufleteasca" in orice imprejurare ne-am gasi.

Vezi si Minune la mormantul lui Arsenie Boca! - FOTO


Viata cere si rabdare. Rabdarea e o virtute si o credinta. Pe deasupra, linistea sufleteasca o mai asigura si convingerea ca suferintele pe care le avem de dus, inevitabil sunt cu un rost, pe care neintelegandu-l limpede, nu-l aprobam cu usurinta. Bine ar fi sa fim atat de crestini incat sa rabdam cu bucurie orice rastignire pe cruce, fie ca toata viata pamanteasca a noastra, nu-i decat o agonie pe cruce. Suferinta - mai ales cea inevitabila - poate fi intoarsa in favorul nostru, cand o acceptam. Cu asta se face dintr-o data usoara. Daca suntem asa de slabi in fata suferintei, aceasta dovedeste cat de slabi crestini suntem.

Vezi si Arsenie Boca a trimis un SEMN! Ceva rau se va INTAMPLA in curand!

Crestinismul nu inlatura suferinta, ci schimba punctul de vedere asupra ei. Suferinta e singura conditie de purificare a sufletului. De aceea Iisus n-a inlaturat toate suferintele intalnite, ci a corectat, prin pilda proprie, modul de a le primi. Iisus n-a fugit de suferinta, cum fugim noi... Deci nu putem cere sa-Si schimbe invatatura, fiindca noi suntem prea slabi. Printre ideile gresite, sunt banuielile, prejudecatile, care distrug.

Din caietul maicii Timoteia de la Prislop.

Sursa: P.S. Daniil Stoenescu, Ieromonah Arsenie Boca, Parintele Arsenie - Omul imbracat in haina de in si ingerul cu cadelnita de aur, Editura Charisma, Sinaia, 2009, ed. a II-a.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ideile gresite sanatate dumnezeu rabdarea credinta cruce suferinta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2321 (s) | 23 queries | Mysql time :0.087995 (s)