News Flash:

Pedepsele capitale biblice potrivit Vechiului Testament

29 Septembrie 2013
1887 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7607 RON (+0.0043)
USD: 4.1939 RON (+0.0058)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Omorati oamenii ce nu asculta de preoti
 Omul care, din mandrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, Dumnezeului tau, sau care nu va asculta de judecator, omul acela sa fie pedepsit cu moartea. Sa scoti astfel raul din mijlocul lui Israel.  (Deuteronom 17:12 NLT)
Omoarati vrajitoarele
Nu ar trebui sa lasi o vrajitoare sa traiasca. (Exodul 22:17 NAB)
Omorati homosexualii
De se va culca cineva cu barbat ca si cu femeie, amandoi au facut nelegiuire si sa se omoare, ca sangele lor asupra lor este. (Leviticul 20:13 NAB)
Omorati ghicitoarele
Barbatul sau femeia, de vor chema morti sau de vor vraji, sa moara neaparat: cu pietre sa fie ucisi, ca sangele lor este asupra lor”. (Leviticul 20:27 NAB)
Moarte pentru cei ce isi lovesc parintii
Cine va lovi pe tatal sau sau pe mama sa sa fie pedepsit cu moartea.(Exodul 21:15NAB)
Moarte pentru cei ce isi blesteama parintii
Daca cineva blestema pe tatal sau si pe mama sa, i se va stinge lumina in mijlocul intunericului.  (Proverbe 20:20 NAB)
Cel ce va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa sa fie dat mortii, ca a grait de rau pe tatal sau si pe mama sa si sangele sau este asupra sa.  (Levitic 20:9 NLT)
Moarte pentru adulter
De se va desfrana cineva cu femeie maritata, adica de se va desfrana cu femeia aproapelui sau, sa se omoare desfranatul si desfranata. (Levitic 20:10 NLT)
Daca fata unui preot se necinsteste curvind, necinsteste pe tatal ei: sa fie arsa in foc. (Levitic 21:9 NAB)
Omorati necredinciosii
Au facut legamant sa caute pe Domnul Dumnezeul parintilor lor din toata inima si din tot sufletul lor; si oricine nu cauta pe Domnul Dumnezeul lui Israel trebuia omorat, fie mic fie mare, fie barbat, fie femeie. (2 Cronici 15:12-13 NAB)
Omorati profetii falsi
Si daca va mai proroci cineva, atunci tatal sau si mama sa, insisi parintii lui, ii vor zice: „Tu nu vei trai, caci ai spus minciuni in Numele Domnului”; si tatal sau si mama sa, cei care l-au nascut, il vor strapunge, cand va proroci. (Zaharia 13:3 NAB)
Omoara intregul oras daca o persoana venereaza alt zeu.
“Niste oameni rai au iesit din mijlocul tau si au amagit pe locuitorii din cetatea lor zicand: “Haidem si sa slujim altor dumnezei!” – dumnezei pe care tu nu-i cunosti – sa faci cercetari, sa cauti si sa intrebi cu de-amanuntul. Daca este adevarat, daca lucrul este intemeiat, daca uraciunea aceasta a fost facuta in mijlocul tau, atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s-o nimicesti cu desavarsire impreuna cu tot ce va fi in ea si sa-i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.
Sa strangi toata prada in mijlocul pietei si sa arzi de tot cu foc cetatea si toata prada ei, inaintea Domnului Dumnezeului tau: sa ramana pentru totdeauna un morman de daramaturi, si niciodata sa nu fie zidita din nou.
Nimic din ce va fi blestemat ca sa fie nimicit cu desavarsire, sa nu se lipeasca de mana ta, pentru ca Domnul sa Se intoarca din iutimea maniei lui, sa Se indure de tine, sa te ierte si sa te inmulteasca, dupa cum a jurat lucrul acesta parintilor tai, daca vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tau pazind toate poruncile Lui pe care ti le dau astazi si facand ce este placut inaintea Domnului Dumnezeului tau. (Deuteronom 13:13-19 NLT)
Omorati pe cei de alta religie
Daca fratele tau, fiul mamei tale, sau fiul tau, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneste la sanul tau, sau prietenul tau pe care-l iubesti ca pe tine insuti, te atata in taina, zicand: Haide, sa slujim altor dumnezei!” – dumnezei pe care nici tu, nici parintii tai nu i-ati cunoscut, dintre dumnezeii popoarelor care va inconjoara, langa tine sau departe de tine, dale o margine a pamantului pana la cealalta – sa nu te invoiesti si sa nu-l asculti; sa n-arunci spre el o privire de mila, sa nu-l cruti, si sa nu-l ascunzi.
Ci sa-l omori; intai mana a ta sa se ridice asupra lui ca sa-l omoare, si apoi mana intregului popor; sa-l ucizi cu pietre, si sa moara, pentru ca a cautat sa te abata de la Domnul, Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.
Sa se faca asa, pentru ca tot Israelul sa auda si sa se teama, si sa nu se mai savarseasca o fapta asa de nelegiuita in mijlocul tau. (Deuteronom 22:7-12NAB)
Se va gasi poate in mijlocul tau, intr-una din cetatile pe care ti le da Domnul, Dumnezeul tau, un barbat sau o femeie care sa faca ce este rau inaintea Domnului, Dumnezeului tau, si care sa calce legamantul Lui; care sa mearga dupa alti dumnezei ca sa le slujeasca si sa se inchine inaintea lor, dupa Soare, Luna sau toata ostirea cerurilor, asa cum eu n-am poruncit.
De indata ce vei lua cunostinta si vei afla lucrul acesta, sa faci cercetari amanuntite. Daca lucrul este adevarat, daca faptul este intemeiat, daca uraciunea aceasta a fost savarsita in Israel, atunci sa aduci la portile cetatii tale pe barbatul sau femeia care va fi vinovat de aceasta fapta rea, si sa ucizi cu pietre sau sa pedepsesti cu moartea pe barbatul acela sau pe femeia aceea. (Deuteronom 17:2-5 NAB)
Moarte pentru blasfemie
Fiul unei femei israelite si al unui barbat egiptean, venind in mijlocul copiilor lui Israel, s-a certat in tabara cu un barbat israelit.
Fiul femeii israelite a hulit si a blestemat Numele lui Dumnezeu. L-au adus la Moise. Mama sa se numea Selomit, fata lui Dibri din semintia lui Dan.
L-au aruncat in temnita, pana va spune Moise ce va porunci Domnul.
Domnul a vorbit lui Moise si a zis:
„Scoate din tabara pe cel ce a hulit; toti cei ce l-au auzit sa-si puna mainile pe capul lui si toata adunarea sa-l ucida cu pietre.
Sa vorbesti copiilor lui Israel si sa le spui: „Oricine va blestema pe Dumnezeul lui isi va lua pedeapsa pentru pacatul lui.
Cine va blestema Numele Domnului va fi pedepsit cu moartea: toata adunarea sa-l ucida cu pietre. Fie strain, fie bastinas, sa moara, pentru ca a hulit Numele lui Dumnezeu (Leviticul 24:10-16 NLT)
Omorati profetii falsi
Daca se va ridica in mijlocul tau un proroc sau un visator de vise care-ti va vesti un semn sau o minune,  si se va implini semnul sau minunea aceea de care ti-a vorbit el zicand: “Haidem dupa alti dumnezei” – dumnezei pe care tu nu-i cunosti – “si sa le slujim!” sa n-asculti cuvintele acelui proroc sau visator de vise, caci Domnul Dumnezeul vostru va pune la incercare ca sa stie daca iubiti pe Domnul Dumnezeul vostru din toata inima voastra si din tot sufletul vostru. Voi sa mergeti dupa Domnul Dumnezeul vostru si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; Lui sa-I slujiti si de El sa va alipiti.  Prorocul sau visatorul acela de vise sa fie pedepsit cu moartea, caci a vorbit de razvratire impotriva Domnului Dumnezeului vostru care v-a scos din tara Egiptului si v-a izbavit din casa robiei, si a voit sa te abata de la calea in care ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa umbli. Sa scoti astfel raul din mijlocul tau.  (Deuteronom 13:1-5 NLT)
Dar prorocul care va avea indrazneala sa spuna in Numele Meu un cuvant pe care nu-i voi porunci sa-l spuna, sau care va vorbi in numele altor dumnezei, prorocul acela sa fie pedepsit cu moartea.”  Poate ca vei zice in inima ta: “Cum vom cunoaste cuvantul pe care nu-l va spune Domnul?”
Cand ceea ce va spune prorocul acela in Numele Domnului nu va avea loc si nu se va intampla, va fi un cuvant pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din indrazneala: sa n-ai teama de el. (Deuteronom 18:20-22 NLT)
Infidelii si homosexualii trebuie sa moara
De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile; caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.
Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii; tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.
Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sunt soptitori, barfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti, fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca, neinduplecati, fara mila.
Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac. (Romani 1:24-32 NLT)
Omorati pe oricine se apropie de Tabernacol
Domnul a vorbit lui Moise si a zis:
„Sa nu faci numaratoarea semintiei lui Levi si sa nu-i numeri capetele in mijlocul celorlalti copii ai lui Israel.
Da in grija levitilor Cortul intalnirii, toate uneltele lui si tot ce tine de el. Ei vor duce Cortul si toate uneltele lui, vor face slujba in el si vor tabari in jurul Cortului.
Cand va porni Cortul, levitii sa-l desfaca; si cand se va opri Cortul, levitii sa-l intinda; iar strainul care se va apropia de el, sa fie pedepsit cu moartea. (Numeri 1:48-51 NLT)
Omorati oamenii ce lucreaza de Sabat
Domnul a vorbit lui Moise si a zis:
„Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le: „Sa nu care cumva sa nu tineti Sabatele Mele, caci acesta va fi intre Mine si voi si urmasii vostri un semn dupa care se va cunoaste ca Eu sunt Domnul, care va sfintesc.  Sa tineti Sabatul, caci el va fi pentru voi ceva sfant. Cine il va calca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare in ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului sau.
Sa lucrezi sase zile; dar a saptea este Sabatul, ziua de odihna inchinata Domnului. Cine va face vreo lucrare in ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea. (Exodul 31:12-15 NLT)

sursa:istoriesicultura.ro. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

omoarati vrajitoarele omorati homosexualii omorati ghicitoarele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2583 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013380 (s)