News Flash:

Persecutia crestinilor

9 Iunie 2014
1462 Vizualizari | 0 Comentarii
Persecutia crestinilor este un fenomen ce s-a perpetuat inca de la aparitia crestinismului si pana in prezent. Crestinismul timpuriu era persecutat atat de evreii din a caror religie a aparut, cat si de Imperiul Roman care controla cea mai parte a spatiului unde crestinismul timpuriu era distribuit. Acest lucru a continuat din secolul unu si pana la inceputul secolului 4 cand religia a fost legalizata de Edictul de la Milano devenind mai apoi religie de stat in Imperiul Roman.
Misionarii crestini, cat si neofitii pe care acestia i-au convertit la Crestinism au fost tinte ale persecutiilor, de multe ori pana intr-acolo incat au devenit martiri ai credintei lor. Exista si o istorie a suferintelor fiecarei denominatiuni crestine in parte din cauza altor crestini sub acuzatia de erezie, mai ales in secolul 16 in timpul Reformei Protestante.

Vezi si Nero, necrutatorul imparat al Romei
De-a lungul istoriei crestinii ce au murit pentru credinta lor sunt in numar de saptezeci de milioane, dintre care patruzecisicinci de milioane doar in secolul XX. 

Vezi si Secolul XX - secolul genocidului 
In secolul 20 crestinii au fost persecutati de catre grupurile musulmane, si de catre statele atee cum ar fi URSS si Coreea de Nord. Astazi, organzitia misionara crestina engleza Open Door , estimeaza ca un numar aproximativ de 100 milioane de crestini infrunta persecutia in special in tarile predominant musulmane cum ar fi Iran sau Arabia Saudita. 
Crestinii in Pakistan sub supusi unui genocid de catre pakistanezii talibani. Crestinii infrunta deasemenea persecutia si in state atee precum Coreea de Nord unde nu exista libertate religioasa.
Un studiu recent, citat de Vatican, arata ca 75 din 100 de persoane ucise din cauza urii religioase sunt crestini.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

persecutia crestinilor fenomen aparitia crestinismului evreii urss
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1668 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018763 (s)