News Flash:

Pictura gestuala de execeptie acum pe simeze la Elite Art Gallery

13 Septembrie 2017
221 Vizualizari | 0 Comentarii
interferente
 In perioada 18 septembrie - 7 octombrie, Elite Art Gallery va asteapta sa vizitati expozitia de grup cu titlul ,,Interferente”, semnata de artistii  László Botár,  Csaba Fazakas si Dan Stefan Minea. Deschiderea oficiala se va tine pe data 18 septembrie, ora 19.00.
 
In perioada 18 septembrie – 7 octombrie, Elite Art Gallery gazduieste expozitia artistilor László  Botár, Csaba Fazakas si Dan Stefan Minea, intitulata „Interferente”.  Deschiderea oficiala a expozitiei se va tine pe data de 18 septembrie, ora 19.00. Evenimentului i se alatura cu un moment muzical de exceptie Doris Iorga, bursiera a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Expozitia reprezinta prin esenta un discurs marcat de o alaturare plastica data de abordarea gestuala comuna dar si interferente profesionale care i-a adus in repetate randuri pe simeze.
 
Vezi si Expozitie dedicata civilizatiei Cucuteni la Palatul Culturii din Iasi

„Formula de expunere dovedeste crearea unui grup integru care reuseste sa transmita un mesaj unitar printr-un registru de semne/gesturi specific. Desprins de figurativ si parca de realitate, discursul curatorial se contureaza pe un traseu ce valorifica emotia. Croita in spatele unui simulacru, pictura dezvaluie stari a caror sursa este fructificata diferit. Personalitate fiecarui artist ascunde subiecte de cercetare plastica materializate prin cai de expresie ce oscileaza de la unicitatea fiecarei clipe traite, incarcatura actului pictural si experimentul artistic de factura grafica. Cautarea de adevar isi gaseste parghii in teza lui Jean Baudrillard cu titlul ,,Simulacre si simulare” care dezbate diferenta dintre ,,adevar” si „fals” sau dintre „real” si „imaginar”. Daca „trecerea de la un spatiu a carui curbura nu mai este cea a realului, nici a adevarului, era simularii se deschide” prin sisteme de semne ce urmaresc sa transmita privitorului sensul unor trairi. In cheia acestor stari, sensul se defineste prin plasticitatea gestului pictural, originalitatea cautarilor artistice si coerenta mesajului. Astfel, expozitia aduce pe simeze cautari plastice inchegate in jurul unor interferente menite sa reflecte interioritatea si nevoia de adevar in pictura”. Ana Neagoe, curator
 
Vezi si Expozitia colectiva „Semn Rod” se deschdie vineri la Muzeul de Arta Satu Mare

László Botár s-a nascut in 1959 la Miercurea Ciuc. In 1978 a absolvit Liceul de Muzica si Arte Plastice din Targu Mures.  Intre 1980-1984 a urmat studiile la Sectia design a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. Este membru al Uniunii  Artistilor Plastici din Romania (din 1990), face parte din Breasla „Barabás Miklós” (din 1994), Asociatia Mondiala a Artistilor Plastici Maghiari din Stockholm (din 1995). Este membru  fondator al gruparii artistice „Studio 9”, organizator a mai multor tabere de creatie. Operele sale sunt prezente la numeroase expozitii din tara si peste hotare precum Budapesta, Stockholm, Chisinau, Berlin, Los Angeles, Torun, Roma, Dubai, Viena. Lucrarile sale monumentale pot fi intalnite la Miercurea Ciuc, Sancraieni, Ciceu si Salina Praid. In prezent este coordonator de arte vizuale la Centrul Cultural  Judetean Harghita.
 
Csaba Fazakas s-a nascut in 1959 la Miercurea Ciuc. In prezent traieste si activeaza la Viena. A inceput studiile la Targu Mures in calitate de elev de liceu studiind pictura, grafica si ceramica. Si-a continuat studiile la Universitatea de Stiinte din Pécs, Facultatea Arta apoi la Universitatea de Stiinte, Budapesta, Facultatea Stiinte sociale si Universitatea Ungarei de Vest, Facultatea de Pedagogie. Mai tarziu si-a perfectionat cunostintele, invatand in particular de la maestrii Mircia Dumitrescu (la sfarsitul anilor 1970 in Bucuresti), Arnulf Rainer si Adolf Frohner ( intre 1990-1992 la Viena). Publicul a putut vedea picturile sale in cadrul numeroaselor expozitii personale si de grup de la Bucuresti pana la Budapesta, de la Viena pana la Tokyo.
 
Dan Stefan Minea (n. 1951, Podul Iloaiei, Iasi), artist vizual cu specializarea pictura. In 1977 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, Bucuresti, sectia pictura. Din 1980 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Bucuresti si din 2005 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Brasov. Din 1977 inregistreaza numeroase participari la expozitii de arta din tara si strainatate. In perioada 1977 - 1980 a fost muzeograf al Muzeului Judetean de Etnografie Slobozia, Directia de Patrimoniu. Lucrari semnate de Dan Stefan Minea se gasesc in colectii publice si private din: Romania, Grecia, Franta, Germania, Italia, Israel, SUA, Liban, Ungaria.
 
Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul 18 septembrie – 7 octombrie 2017, la Elite Art Gallery, Piata Natiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, Bucuresti
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

expozitia csaba fazakas interferente doris iorga
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1503 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019157 (s)