News Flash:

Pierre Beaumarchais, afaceri, politica, arta, si distractie

1 Mai 2015
583 Vizualizari | 0 Comentarii
Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais (n. 24 ianuarie 1732 – d. 18 mai 1799) a fost un ceasornicar, inventator, muzician, politician, refugiat, spion, editor, traficant de arme si revolutionar (atat francez cat si american). El a fost totusi cunoscut pentru piesele lui de teatru, in special cele trei piese cu barbierul Figaro.

In 1758-59, Caron devine profesorul particular de harpa al fiicei Regelui Ludovic al XV-lea. In 1759-60, Caron il cunoaste pe Joseph Paris-Duverney, un antreprenor instarit, mai in varsta. Cei doi au devenit prieteni foarte apropiati si au colaborat in multe afaceri indraznete. La scurt time dupa ce s-a casatorit in 1756-57, Caron adoptat numele de „Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais”, pe care el l-a derivat din „le Bois Marchais”, numele unei bucati de pamant mostenite de prima lui sotie.

Vezi si Prostituatele sacre ale lumii antice…

Ajutat de Paris-Duverney, Beaumarchais dobandeste titlul de secretar consilier al Regelui in 1760-61, astfel castigand acces la aristocratia franceza. Aceasta a fost urmata de castigarea celui de-al doilea titlu, locotenent general de vanatoare, in 1763. In anul urmator, Beaumarchais a inceput o vizita de 10 luni la Madrid, se presupune pentru a-si ajuta sora sa, Lisette, care a fost abandonata de logodnicul ei, Clavijo. Intre timp, el era preocupat in mare parte cu incheierea de contracte de afaceri pentru Paris-Duverney. Desi Beaumarchais s-a intors in Franta cu putin profit, a dobandit experienta, idei muzicale si idei pentru personaje teatrale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceasornicar inventator muzician politician refugiat spion editor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2400 (s) | 34 queries | Mysql time :0.079350 (s)