News Flash:

Piotr Krasnov in timpul revolutiei ruse

7 Mai 2015
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
Piotr Nicolaevici Krasnov (10/22 septembrie 1869, Sankt-Petersburg – 16 ianuarie 1947, Moscova) a fost un general rus, ataman al cazacilor de pe Don, politician si pamfletar. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a colaborat cu autoritatile Germaniei Naziste.

Krasnov nu s-a implicat in politica dupa Revolutia din Februarie si a continuat sa se preocupe doar de viata militara. In iunie 1917 a fost numit la comanda Diviziei I a cazacilor din Kuban iar in septembrie a fost inaintat la gradul de general locotenent. Dupa Revolutia din Octombrie, Alexandr Kerenski i-a ordonat lui Krasnov sa-i zdrobeasca pe bolsevicii din Petrograd.

Vezi si Ancheta si condamnarea lui Constantin Tobescu

Pe 27 octombrie/9 noiembrie, bolsevicii i-au infruntat pe cei aproximativ 700 de cazaci ai lui Krasnov la Gatchina. (Vedeti si: Revolta Kerenski-Krasnov). Krasnov a fost infrant si a fost luat prizonier. Generalul a fost in cele din urma eliberat, dupa ce a jurat in fata autoritatilor bolsevice ca nu se va mai implica in lupta antirevolutionara.

Vezi si Henrich Herkt, organizatorul artileriei romane moderne

El s-a indreptat spre zona Donului, unde a ridicat la lupta cazacimea si a reinceput lupta impotriva autoritatilor de la Petrograd. Krasnov a fost ales la Novocherkassk in luna mai in functia de ataman al cazacilor de pe Don. La inceputul lunii mai, trupele germane au intrat in regiunea controlata de cazacii lui Krasnov. Beneficiind de sprijinul Germaniei, el si-a echipat armata, care a reusit pana in iunie sa alunge fortele Armatei Rosii a Muncitorilor si Taranilor din regiunea Donului. In a doua jumatate a anului 1918, Krasnov a avansat pe linia Povorino-Kamisin-Taritin, de unde dorea sa lanseze un atac impotriva Moscovei, dar a fost infrant in cele din urma de Garzile Rosii. Dupa capitularea Germaniei, el a incercat sa obtina ajutorul Triplei Antante. In ianuarie 1919, trupele de sub comanda sa au fost unite cu „Fortele Armatei ale Rusiei de Sud” de sub comanda lui Denikin. Mai mult chiar, Krasnov, a fost obligat sa recunoasca autoritatea lui Anton Denikin, care l-a obligat pe 15 februarie sa se transfere sub comanda lui Nicolai Iudenici in „Armata de Nord-Vest” din Estonia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

general rus cazacilor politician pamfletar octombrie petrograd
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2189 (s) | 23 queries | Mysql time :0.072296 (s)