News Flash:

Planul german din timpul operatiunii Frühlingserwachen

9 Februarie 2015
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
Planul german de atac impotriva Frontului al 3-lea Ucrainean de sub conducerea generalului Fiodor Tolbuhin era foarte ambitios. Armata a 6-a SS Panzer comandata de generalul Sepp Dietrich trebuia sa fie varful de lance al atacului german. Germanii trebuiau sa inainteze dintr-o zona de la nord de lacul Balaton pe un front larg. Armata a 6-a SS Panzer trebuia sa strapunga liniile Armatei a 27-a sovietica spre linia Dunarii. Dupa ce ar fi atins aliniamentul fluviului, o parte a Armatei a 6-a ar fi trebuit sa-si schimbe directia de atac spre nord. Aceasta coloana, care ataca pe directia nord, trebuia sa strapunga liniile Armatei a 6-a de tancuri de garda sovietica si mai apoi sa se deplaseze in continuare spre nord pentru a recuceri Budapesta.

Vezi si Operatiunea Fall Blau

Orasul fusese cucerit de sovietici pe 13 februarie 1945. Cea de-a doua coloana a Armatei a 6-a SS trebuia sa se indrepte spre sud, sa se deplaseze de-a lungul Canalului Sio si sa faca jonctiunea cu unitatile Grupului de Armate E. Gupul de Armate E trebuia la randul lui sa atace prin Mohács si, deplasandu-se spre nord, sa faca jonctiunea cu Armata a 6-a SS. Daca manevra ar fi avut succes, ramura sudica a atacului Armatei a 6-a SS si Grupul de Armate E ar fi incercuti Armatele sovietice a 26-a si a 57-a.

Vezi si Planul Schlieffen

Armata a 6-a SS trebuia sa angajeze lupta cu Armata a 26-a sovietica, in timp ce Grupul de Armate E o incercuia. In mod asemanator, Armata a 2-a Panzer, care ataca dintr-o zona de la sud de lacul Balaton, trebuia sa angajeze lupta cu Armata a 57-a sovietica. Armata a 3-a maghiara trebuia sa atace in zona de nord a operatiunii si sa se indrepte spre vest spre Budapesta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

planul german fiodor tolbuhin ss panzer atacului german budapesta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2332 (s) | 23 queries | Mysql time :0.090247 (s)