News Flash:

Politica interna a lui August al II-lea al Poloniei

12 Mai 2015
555 Vizualizari | 0 Comentarii
Frederic Augustus I sau August al II-lea cel Puternic (germana August II der Starke; poloneza August II Mocny; lituaniana Augustas II; 12 mai 1670 – 1 februarie 1733) a fost Elector de Saxonia (ca Frederic Augustus I) si rege al Poloniei si Mare Duce de Lituania (ca Augustus II). A fost o figura pregnanta a luxului de la curte si a absolutismului german in perioada caruia s-a cladit mult in stil baroc, a fost un colectionar al operelor de arta, Dresda devenind in timpul sau o metropola culturala.
In timpul domniei sale nobilii de la curtea sa se amesteca in razboiul nordic (1700- 1721) razboi pentru hegemonie in bazinul Marii Baltice dintre Polonia, Rusia, Prusia si Danemarca cu Norvegia, razboi cu ghinion pentru Polonia si Saxonia.
Neputinta sa de a realiza reformele necesare in statul Polono-Lituan au permis Imperiului Rus sa-si extinda sfera de influenta, politica lui fiind probabil una din cauzele razboiului de sapte ani (1756-1763).

Vezi si
Viata politica a generalului Averescu
Politica interna
:
    Ia masuri de consolidare a absolutismului cu ingradirea influentei nobililor, de la mijlocul anului 1706 se consulta cu cabinetul secret constituit de el din ofiteri si ministri de incredere ca ( von. Beichlingen, v. Flemming, v. Zech, v. Schöning, A. M. G. v. Hoym, C. H. v. Hoym, H. F. v. Friesen, O. H. v. Friesen, v. Werthern, v. Löwendahl, Wicardel, v. Wackerbarth, v. Manteuffel, A. F. v. Pflugk ) aceasta metoda o extinde si la alte autoritati statale ca si un sfat secret de razboi centralizand puterea in mana sa.
    Aceste masuri ca si convertirea printului August la catolicism au dus la conflicte si o revolta in 1717.
    In anul 1724 este tiparit pentru prima oara in Leipzig un codex de legi „Codex Augusteus“ codex care va fi modifica legile Constititiei din anul 1572.
    Prin acest codex va fi si mai mult consolidat absolutismul si printre altele este admisa stabilirea din nou a evreilor si interzice prigonirea , fiind abrogata legea anterioara din 1430 in care le era interzis evreilor de a se stabili in Saxonia.
    Economia si finantele, sunt la fel centralizate prin introducerea (octombrie 1694) unui sistem de imozite independent de sistemul comunelor masuri ce duc in 1703 la serie de opuneri aplicarii acestui sistem, aceste rezistente fiind inlaturate prin o serie de reforme.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

polonia saxonia vezi si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2348 (s) | 34 queries | Mysql time :0.077511 (s)