News Flash:

Povestea celebrului inventator Antonio Meucci

16 Aprilie 2015
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
Antonio Santi Giuseppe Meucci (n. 13 aprilie 1808, Florenta — d. 18 octombrie 1889, Staten Island) a fost un inventator italian. Incepand cu 1857 a inventat si dezvoltat un aparat care transmitea vocea umana la distanta, aparat care este numit astazi telefon. Antonio Meucci a avut de-a lungul timpului, si in special in Italia, numerosi sustinatori care au argumentat constant ca Antonio Meucci este cu adevarat inventatorul telefonului, sau, mai exact, inventatorul transmiterii electrice a vocii umane la distanta.

Chiar mai mult, Enciclopedia italiana de stiinte, litere si arte (conform originalului, Enciclopedia Italiana di Scienze, Lettere ed Arti) il desemneaza fara echivoc pe Meucci "inventore del telefono" (inventatorul telefonului).

Vezi si Celebrul inventator Lars Magnus Ericsson

De fapt, Meucci a stabilit un anume mod de a transmite vocea umana in casa sa din Staten Island, unul din cele cinci cartiere (borough) ale orasului New York City, conectand pivnita casei sale cu parterul. A demonstrat public inventia sa in 1860, publicand de asemenea o descriere a acesteia intr-un ziar de limba italiana din New York, dar, din pacate, nu a putut strange suficienti bani pentru a plati pentru toate cheltuielile legate de obtinerea unui patent permanent. In 1876, Alexander Graham Bell a patentat transmiterea electro-magnetica a sunetelor vocii umane la distanta folosind un curent ondulatoriu.

Camera Deputatilor a Statelor Unite ale Americii (United States House of Representatives), in actele sale normative HRES 269 IH, datat in 17 octombrie 2001 si, respectiv, HRES 269 EH, datat 11 iunie 2002, afirma ca "viata si realizarile lui Antonio Meucci ar trebui sa fie recunoscute, iar contributia sa la inventia telefonului ar trebui mentionata" (conform, "the life and achievements of Antonio Meucci should be recognized, and his work in the invention of the telephone should be acknowledged").
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

inventator italian vocea umana inventatorul telefonului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2110 (s) | 34 queries | Mysql time :0.060811 (s)