News Flash:

Povestea lui David Dunbar Buick

17 Septembrie 2015
602 Vizualizari | 0 Comentarii
David Dunbar Buick 1
David Dunbar Buick (17 septembrie 1854 – 5 martie 1929) a fost un american de origine scotiana, cel mai bine cunoscut pentru fondarea Buick Motor Company. S-a nascut in Arbroath, Angus, Scotia si s-a mutat impreuna cu familia la doi ani in Detroit, Michigan.

A abandonat scoala in 1869 si a lucrat pentru o companie care facea bunuri sanitare. Atunci cand compania avea probleme el si un partener au preluat conducerea. In acest timp Buick a inceput sa isi demonstreze calitatea de inventator, producand multe inovatii, inclusiv o stropitoare de gazon si o metoda de a acoperi fonta permanent cu email vitros, care a permis productia de cazi albe. Desi cazile din fonta sunt mai putin frecvente in zilele noastre, metoda este inca folosita pentru emailarea lor. Cu inventivitatea lui Buick si cu buna gestionare a afacerii facuta de partenerul sau compania a devenit de succes.

Vezi si Celebrul inventator Lars Magnus Ericsson


In timpul anilor 1890, Buick a dezvoltat un interes in motoarele cu ardere interna si a inceput sa experimenteze cu ele. A inceput sa petreaca putin timp la afacerea cu instalatii sanitare, iar partenerul sau de afaceri a devenit nerabdator cu el. Parteneriatul a fost dizolvat, iar compania a fost vanduta.

Vezi si Charles Goodyear, celebrul inventator american

Buick avea acum timp si capital pentru a lucra la motoare tot timpul, astfel a fondat compania Buick Auto-Vim and Power Company in 1899 pentru a face acest lucru. Scopul declarat al companiei a fost de a face motoare pentru piata si pentru uz agricol. Buick a facut foarte repede un automobil complet, mai degraba decat doar un motor. El de asemenea s-a concentrat pe cercetare si dezvoltare in detrimentul fabricatiei si vanzarii. Si-a consumat tot capitalul pana la inceputul anului 1902 fara a genera orice venituri semnificativ, altele decat un singur automobil.

La inceputul anului 1902, a infiintat o alta companie, Buick Manufacturing Company, cu doua obiective. Primul de a vinde motoare altor companii si cel de-al doilea producerea si comercializarea de masini proprii. Inca o data problemele de fabricatie si dezvoltare au determinat ca pana la finalul anului 1902, Buick sa ramana fara bani si doar o singura masina pentru a demonstra munca sa. Concentrarea pe dezvoltare a produs revolutionarul motor cu supapa de evacuare in cap. Aceasta metoda de de construire a motorului produce un motor mai puternic decat motorul rival cu supape laterale pe care toti constructorii il foloseau la vremea aceea. Motorul cu supapa de evacuare in cap a fost folosit de mai toti producatorii de autovehicule.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

american scotiana detroit michigan afaceri parteneriatul motoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2136 (s) | 23 queries | Mysql time :0.065088 (s)