News Flash:

Primavara aceasta se redeschide Palatul Culturii din Iasi

10 Februarie 2016
529 Vizualizari | 0 Comentarii
Palatul Culturii
La jumatatea lunii aprilie 2016, Palatul Culturii se va redeschide pentru publicul vizitator. Totul cu o serie de expozitii temporare, cu piese din patrimoniul celor patru muzee din cadrul Complexului Muzeal National Moldova (CMNM), respectiv Muzeul de Istorie, Muzeul Etnografic, Muzeul de Arta Stiinta si Tehnica Stefan Procopiu.

"La aceste expozitii se vor adauga altele doua deosebit de valoroase: «Aurul si argintul românesc», cea de-a doua expozitie fiind «Arta si ceremonial la mesele Regale», a reliefat managerul CMNM, Lacramioara Stratulat. De reamintit ca, lucrarile de reparare si reconsolidare a Palatului Culturii au fost demarate în august 2008.

Vezi si Recunoastere nationala pentru Palatul Culturii

Proiectul de consolidare si restaurare prevedea consolidari cu centuri de beton armat a planseelor, consolidarea structurii metalice centrale cu beton armat, ancorarea grinzilor metalice în centuri, consolidarea în pod cu sistem de grinzi. Pentru partea arhitecturala, sunt prevazute interventii de tipul demontarii tencuielilor degradate, demontarea pardoselilor uzate si protejarea pardoselii artistice, montarea de pardoseli noi de tip parchet, executarea unei hidroizolatii orizontale, reparatii totale ale tâmplariilor din lemn si metal. De asemenea, s-a avut in vedere înlocuirea cercevelelor exterioare cu altele de stejar sau lamelate cu geam termopan, reparatii ale pardoselilor din marmura si a scarilor din mozaic, restaurarea integrala a fatadelor. De asemenea, în curtile interioare este prevazuta montarea a doua lifturi.

Vezi si Imagini inedite cu Palatul Culturii din Iasi - VIDEO


De asemenea, Turnul central cu holul central, respectiv Holul de Onoare si Sala Gotica, Sala Voievozilor si Sala Henri Coanda vor fi restaurate cu materiale si finisaje de calitate superioara, aici acordându-se o atentie deosebita componentelor artistice. La nivelul podului, pe zona centrala a laturii nordice si în Turnul cu Ceas, se va amenaja un circuit restrâns de vizitare, de maximum cinci persoane. Valoare maxima estimata pentru finalizarea lucrarilor de la Palat este de 15.720.000 de euro, fara TVA. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

palatul culturii cmnm consolidare restaurare sala gotica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1690 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019014 (s)