News Flash:

Primele experiente militare ale lui John Churchill, I Duce de Marlborough

16 Iunie 2014
824 Vizualizari | 0 Comentarii
Alaturi de ducele de York, fratele mai mic al regelui si succesorul sau la tron, tanarul John a avut posibilitatea de a se apropia de lumea militara. Impins poate si de duce, pasionat de arme si marina, John a luat decizia de deveni soldat.
In 14 septembrie 1667 a obtinut un post in King's Own Company, iar mai tarziu a facut parte din corpul de infanterie Grenadier Guards. Anul urmator, 1668, a plecat intr-o misiune militara in Tanger, care facea parte din dota proaspetei sotii a lui Carol al II-lea, Caterina de Braganza. A ramas in Africa de Nord trei ani, timp in care si-a desavarsit experienta militara, participand la mici conflicte armate impotriva maurilor.

Vezi si Dezvaluiri INCREDIBILE facute de un veteran al armatei americane 
In 1671, la douazecisiunu de ani, s-a intors la Londra, unde, datorita recentelor sale experiente pe taramuri indepartate si a manierelor, descrise de Lordul Chesterfield drept irezistibile, a atras atentia uneia din principalele favorite a regelui, Barbara Palmer, Ducesa de Cleveland.
Dar relatia cu ducesa s-a dovedit curand periculoasa pentru tanarul soldat, datorita pozitiei acesteia la curte. Multe surse istorice confirma ca prima fiica a lui Barbara Palmer, s-a nascut din relatia cu Churchill si nu era fiica regelui.
In 1672 s-a intors pe mare si a luat parte la batalia de la Solebay, impotriva flotei olandeze, in cel de-al treilea razboi anglo-olandez. Alaturi de Iacob, duce de York si de Edward Montagu, I Conte de Sandwich, John Churchill s-a demonstrat un optim ofiter de marina si a primit functia de Lord High Admiral's Regiment.

Vezi si Ascensiunea in cariera militara a lui Paul Grenier 
In 1673 a luat parte la asediul de la Maastricht, in care trupele lui Ludovic al XIV-lea al Frantei luptau impotriva armatei Provinciilor Unite. Churchill, care lupta de partea francezilor, s-a facut remarcat in timpul bataliei. Casa regala engleza l-a recompensat pentru ca a salvat viata ducelui de Monmouth, fiul nelegitim al regelui Carol al II-lea, iar casa regala franceza i-a recunoscut meritul de a fi aparat cu indarjire una din partile fortificate ale orasului. Ludovic al XIV-lea l-a laudat personal pe tanarul Churchill.
Intre timp, Parlamentul, ostil francezilor catolici, a ordonat retragerea armatei engleze din razboiul Olandez; in ciuda decretului Parlamentului, cateva regimente engleze au ramas pe continent continuand sa lupte alaturi de francezi. In 1674, Churchill, care lupta inca alaturi de francezi, a fost numit colonelul unui regiment, si a luptat alaturi de unul din cei mai mari generali din acea vreme, maresalul Turenne. Dupa istoricul britanic Thomas Babington Macaulay, maresalul Turenne a avut numai cuvinte de lauda si apreciere la adresa tanarului Churchill. In lunile urmatoare, Churchill a participat la numeroase batalii, printre care batalia de la Sasbach, din iunie 1675, in timpul careia a murit maresalul Turenne
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

john grenadier guards barbara palmer edward montagu john churchill
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013849 (s)