News Flash:

Primele lucrari ale lui Oscar Niemeyer

21 Aprilie 2015
575 Vizualizari | 0 Comentarii
Oscar Niemeyer
Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho (n. 15 decembrie 1907 - d. 5 decembrie 2012, Rio de Janeiro) a fost un arhitect brazilian care este considerat unul dintre cei mai importanti arhitecti ai arhitecturii moderniste.

Vezi si Elie Radu, omul care a construit Romania moderna

In 1936, Lúcio Costa a fost numit de catre ministrul educatiei de atunci, Gustavo Capanema, ca arhitect sef si coordonator al proiectarii si constructiei noii cladiri a Ministerului educatiei si sanatatii publice din Rio de Janeiro. In 1939, Niemeyer a devenit liderul unei echipe de arhitecti brazilieni, printre care se numarau Lúcio Costa, Carlos Leão, Affonso Eduardo Reidy, Jorge Moreira, Ernani Vasconcellos si el insusi, avandu-l pe Le Corbusier ca mentor si consultant, pentru proiectul (aceluiasi Minister al educatiei) de creare a asa numitului atunci novo homem, Brasileiro e moderno – un om nou, brazilian si modern.

Vezi si Christopher Wren, unul dintre cei mai buni si apreciati arhitecti englezi


In 1939, Niemeyer, impreuna cu Lúcio Costa, a proiectat pavilionul brazilian al Expozitiei universale, care urma sa se desfasoare la New York. Realizarea in sine a pavilionului a fost executata de cei doi arhitecti brazilieni impreuna cu arhitectul american Paul Lester Wiener. Impresionat de produsul final, primarul orasului New York, Fiorello La Guardia, i-a decernat lui Niemeyer, in semn suprem de onoare, cheile orasului New York.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

arhitect arhitecturii moderniste expozitiei universale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2302 (s) | 23 queries | Mysql time :0.071875 (s)