Local

Vanzatorii de covrigi, controlati la „sange”

Publicat: 14 apr. 2002
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vanzatorii de covrigi controlati la sange
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:32323;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•”Ori de cate ori va fi prins un vanzator ambulant ca vinde covrigi in conditii neigienice, va fi amendat si apoi ii vom lua marfa. Vom arde covrigii sau ii vom arunca”, declara prefectul Iasului

Prefectul judetului Iasi, Corneliu Rusu Banu, a dispus efectuarea unor controale aspre in randurile vanzatorilor de covrigi ambulanti, deoarece s-a constatat ca acestia isi vand marfa in conditii neigienice. „Am vazut astazi un vanzator ambulant de covrigi care, dupa ce a bagat mana in nas, a servit un client cu un covrig. Am dat dispozitie Oficiului Judetean Pentru Protectia Consumatorului sa fie confiscati toti covrigii vanduti in conditii neigienice”, a declarat Rusu Banu.
Potrivit normelor legale in vigoare, covrigii trebuie ambalati in pungi de plastic inainte de a fi pusi in vanzare. Mai mult decat atat, legislatia prevede ca vanzatorii sunt obligati sa poarte manusi in timpul activitatii comerciale. „Trebuie sa facem controale pe toata raza municipiului Iasi, ba, mai mult, o sa extindem aceasta actiune la nivelul intregului judet. Ne mai miram de ce apare Salmonella prin spitale. Ori de cate ori va fi prins un vanzator ambulant ca vinde covrigi in conditii neigienice, va fi amendat si apoi ii vom lua marfa. Vom arde covrigii sau ii vom arunca”, a mai spus Rusu Banu.
In urma cu o luna, OJPC a mai declansat inca o actiune de certificare a vanzatorilor de covrigi, promitand ca Iasul nu va mai avea probleme sub acest aspect, pe viitor. Insa, in afara de cateva amenzi, totul a ramas la stadiul de promisiune. In municipiul Iasi sunt aproape 100 de vanzatori ambulanti de covrigi care expun fara nici o jena marfa in aer liber, fara un ambalaj corespunzator.
Constantin MAZILU

Adauga un comentariu