News Flash:

Profetii INSPAIMANTATOARE a unuia din ucenicii si aparatorii Sfantului Ioan Gura de Aur

13 Mai 2013
3008 Vizualizari | 0 Comentarii
Nilus a lasat in urma sa numeroase lucrari care includ denunturi de erezie, paganism, abuzuri dar si crime. De asemenea, el a facut si propuneri privind normele si principiile ascetismului, in special maxime asupra vietii religioase. Nilus a capatat o asemenea influenta, incat ajunge sa ameninte oameni cu funtii importante, abati si episcopi, guvernatori, printii si chiar imparati, fara nicio frica. 
Tine si o corespondenta cu Gaina, un lider al gotilor, straduindu-se sa-l faca sa renunte la arianism. De asemenea, el denunta violent persecutarea Sfantului Ioan Gura de Aur, atat imparatului Arcadius cat si oficialilor acestuia. Sf. Nilus este considerat ca fiind unul dintre cei mai importanti scriitori ascetici ai secolului al 5-lea. Are si o sarbatoare dedicata lui, yinuta pe 12 noiembrie, in calendarul bizantin. 
Este comemorat si in Martirologiul roman, la aceeasi data. Sf. Nilus se presupune ca ar fi murit in jurul anului 430, insa nu exista un document care sa ateste acest lucru, asa cum nu exista nici o dovada care sa ateste in mod oficial ca ar fi trait dupa acest an. 
Insa, un lucru mai putin cunoscut, pe langa munca dedicata clerului, lui Nilus ii sunt atribuite o serie de profetii care au uimit prin acuratetea lor. Avand in vedere ca viata bisericeasca si profetiile era o asociere destul de periculoasa in timpul vietii sale,  Nilus si-a ascuns scrierile de ochiul publicului. Atat de bine, incat n-au vazut lumina zilei decat in 1639, atunci cand Petrus Possinus, un invatat iezuit, le-a adunat si publicat. Un lucru si mai socant, prezicerile lui Nilus se adreseaza catre o perioada care depaseste cum mult timpul vietii sale si anume secolul 20.
"Dupa anul 1900, spre mijlocul secolului 20, oamenii se vor schimba in rau. Cand timpul venirii Anticristului se apropie, mintea oamenilor va creste spre pasiuni carnale, se va umple de ocara si faradelege, vor vrea raul aproapelui." 
"Apoi, lumea va deveni de nerecunoscut. Va fi imposibil sa se distinga barbatul de femeie, din cauza nerusinarii. Barbatul va purta rochie si femeia strai barbatesc. Femeia va deveni barbat si barbatul va deveni femeie. Aceste persoane sunt crude ca si animalele salbatice si nu vor avea nimic sfant."
"Nu va mai fi nici respect pentru parinti si batrani, dragostea va disparea, pastori crestini, episcopi si preoti vor deveni oameni de nimic si vor face fapte diabolice. La acel moment, morala si traditiile crestine ale Bisericii se vor schimba. Oamenii vor abandona modestia si ura va domni. Minciuna si lacomia vor atinge proportii mari si vai de cei care vor aduna comori."
"Ispita, adulterul, homosexualitatea, fapte secrete si crima vor domni in societate. La acel moment in viitor, datorita puterii, oamenii vor fi lipsiti de harul Duhului Sfant, pe care l-au primit in Sfantul Botez si nu vor avea remuscari."
"Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de pastorii tematori de Dumnezeu si piosi si vai de crestinii care raman in lume la acel moment, ei vor pierde complet credinta lor, deoarece nu vor avea posibilitatea de a vedea lumina. Si toate acestea vor fi pentru ca Anticristul doreste sa fie Domn peste tot si a devenit domn al intregului univers, iar el va produce minuni si semne fantastice. "
"El va aduce intelepciunea depravata omului nefericit, astfel ca el va descoperi o modalitate prin care un om poate purta o conversatie cu o un altul de la un capat al pamantului pana la celalalt. "
"La acea vreme oamenii vor zbura, de asemenea, prin aer ca pasarile si cobori la fundul marii ca pestele." 
"Si atunci cand acestea se vor implini, acesti oameni nefericiti isi vor petrece viata in confort, fara sa stie, suflete sarmane, ca aceasta este inselaciunea Anticristului. Si Cel Nelegiuit va face sa fie minuni din stiinta, pacalind cu calea cea dreapta si va conduce oamenii sa-si piarda credinta in existenta lui Dumnezeu. "
"Apoi Dumnezeu va vedea caderea rasei umane si va scurta zilele de dragul de celor putini care vor fi salvati. Si in momentul cand Anticristul va fi cel mai fericit si va vrea sa termine pacaleala cea mai mare si cea din urma, sabia de pedeapsa va aparea brusc si-l va ucide pe ademenitor si slujitorilor lui."

sursa:jurnalul.ro 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nilus erezie paganism abuzuri crime ascetismului religioase imparati
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018675 (s)