News Flash:

Profetiile unei calugarite benedictine: "Va fi cutremur mare, va fi dezastru"

14 Martie 2016
844 Vizualizari | 0 Comentarii
Hildegard von Bingen
Hildegard von Bingen (1098 - 1179) a fost o calugarita benedictina, stareta din 1136, fiind una dintre cele mai importante reprezentante a misticismului, dar avand contributii importante la discipline cum ar fi religie, medicina, biologie si muzica. Desi femeie, a reusit sa-si construiasca o reputatie si un renume, intr-o lume dominata de un patriarhat accentuat, unde femeile aveau foarte putine drepturi, spre deloc. Osemintele (moastele) ei sunt pastrate in Eibingen.

Hildegard von Bingen a fost fiica lui Hildebert si Mechthild, o familie de edelfrei (nobili care se supuneau numai regelui sau imparatului), ziua si locul nasterii ei nefiind certificate exact de biografii ei. Tatal ei se se presupune ca era Hildebert von Hosenbach. Al zecelea copil al familiei, Hidegard si-a primindu-si educatia intr-o manastire benedictina condusa de Jutta von Sponheim. Dupa moartea acesteia, in 1136, Hildegard este aleasa in locul ei, eveniment conform viziunii avute de ea in tinerete. In mod repetat Hildegard are conflicte cu staretul Hugo von Disibodenberg, pe motivul refuzului de a practica asceza (meditatia) unul dintre principiile calugarilor. Astfel, pentru adeptii ei, Hildegard stabileste reguli de alimentatie mai putin severe, iar timpul de rugaciune si a liturghiilor este scurtat. Conflictul se agraveaza cand Hildegard doreste intemeierea unei manastiri proprii, calugarii benedictini din Disibodenberg opunandu-se vehement. Hildegard cauta sprijinul lui Bernard din Clairvaux (predicator cistercin renumit), pe care Hildegard l-a mentionat din nou in viziunile sale.

Vezi si Apocalipsa este mai aproape decat credeai. Anuntul SOC facut de specialisti


Cu toate acestea, in anul 1141, Hildegard, cu colaborarea prepostului Volmar von Disibodenberg si a calugaritei Richardis von Stade, pune pe hartie, in limba latina, viziunile ei teologice si antropologice. Neavand cunostinte de limba latina, Hildegard lasa aceasta sarcina altora. Opera ei de baza este Liber Scivias Domini („cunoasterea drumurilor Domnului”) care a fost scrisa intr-o perioada de 10 ani. Cartea cuprinde 35 de miniaturi deosebite, pe teme teologice, cu scopul de a ajuta la intelegerea textului. Textul original a disparut in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar la manastirea din Eibingener exista o copie a documentului din 1939. In timpul unui sinod tinut in Trier, Hildegard primeste, in 1147, aprobarea Papei Eugen al III-lea de a-si publica viziunile, cu mentiunea Papei ca "Sfantul Duh vorbeste prin ea".

Vezi si Apocalipsa Fecioarei


Din acest moment, Hildegard devine foarte apreciata de personalitatile vremii, iar intre anii 1147 si 1150 primeste acceptul pentru intemeierea manastirii Rupertsberg, pe malul stang al raului Nahe. Bunastarea manastirii da ocazia unor noi conflicte, Hildegard fiind criticata ca in manastire s-ar duce o viata de lux, asta pentru ca Hildegard este un cunoscut critic al Ordinului Cersetorilor (cei ce renunta la toate bunurile materiale), miscare devenita tot mai populara. Deoarece numarul calugaritelor manastirii creste continu, Hildegard obtine in 1165 manastirea augustina din Eibingen si intemeiaza acolo inca o manastire-filiala, unde vor fi acceptati toti cetatenii care vor sa se calugareasca. Astazi, manastirea Rupertsberg nu mai exista, fiind distrusa in 1632, in timpul Razboiului de 30 de ani.

"Va veni un timp cand conducatorii si popoarele vor respinge autoritatea Papei. Unele tari vor prefera proprii conducatori ai Bisericii in loc de Papa. Imperiul german va fi divizat. Proprietatile Bisericii vor fi impartite, preotii vor fi persecutati. Dupa nasterea Antihristului, se vor propovadui doctrine false, iar crestinii vor indoieli privind credinta lor catolica. In acea perioada, cand Antihristul se va naste, vor fi multe razboaie si ordinea va fi distrusa pe pamant. Erezia va fi agresiva si ereticii vor predica erorile in mod deschis, fara retinere. Spre sfarsitul lumii, omenirea va fi purificata prin mari suferinte. Acest lucru va fi valabil mai ales pentru cler, care va fi jefuit de toate bunurile. Cand clerul va adopta un mod simplu de viata, conditiile se vor imbunatati. In acest moment, ca o pedeapsa pentru pacatele lor, Biserica va incerca o rezistenta armata, simtind nici o preocupare pentru moartea corpurilor lor. Un vant puternic va creste in nord, o ceata grea si densa de praf de divin va umple gatul si ochii tuturor, astfel incat, de frica, vor inceta salbaticia. Apoi, prin poporul crestin, Sfantul Dumnezeirii va trimite semne si minuni, ca in timpul lui Moise. Ca urmare, un numar mare de pagani se vor alatura crestinilor in adevarata credinta si vor spune: "Dumnezeul crestinilor este Dumnezeu adevarat, pentru ca minunile s-au petrecut printre crestini". Vor fi doar cativa barbati ramasi, sapte femei vor lupta pentru un singur om, care-i vor spune: "Casatoreste-te cu mine si alunga-mi rusinea". Pentru ca in acele zile, va fi o rusine pentru o femeie sa fie fara copil. "Inainte de a veni Cometa, multe natiuni vor fi lovite de o mare foamete. Mare natiune din Ocean, locuita de oameni de diferite triburi, va fi lovita un foarte mare cutremur, furtuni si valuri uriase. Va fi devastare.

Ne puteti urmari si pe mobil mcultural.bzi.ro si pe aplicatia online bzi.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

calugarita benedictina religie medicina biologie muzica osemintele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2002 (s) | 23 queries | Mysql time :0.057393 (s)