News Flash:

Program educational de teatru si istorie pentru copii la Muzeul National Cotroceni

10 August 2017
316 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul National Cotroceni
Intre 16 si 24 august, la Muzeul National Cotroceni are loc programul educational pentru copii, iar la ateliere vor lua parte si copii cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani, aflati in situatii de risc, din comunitatea dezavantajata din Ferentari.

Programul La Cotroceni a fost conceput pornind de la ideea de a transmite copiilor evenimente istorice si de a le face cunoscute spatiie emblematice pentru istoria Romaniei intr-un mod inedit, diferit de metoda clasica scolara, dar completand-o si imbogatind-o pe aceasta. Initiatorii proiectului vor oferi unui grup de copii o intoarcere in timp, in perioada 1914-1918, la Palatul Cotroceni, in mijlocul familiei regale compuse la acea vreme din Ferdinand, Maria, fiicele si fiii lor.

Calatoria in vremurile de demult va fi mijlocita de o echipa de traineri si ghizii Muzeului National Cotroceni, dupa cum informeaza un comunicat de presa emis de Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta.

Acestia ii vor purta pe tinerii participanti pe firul unor crampeie din viata membrilor familiei regale intr-o perioada de cumpana pentru Romania, printr-o serie de ateliere de teatru si joc, avand ca suport vizual fotografii din fototeca muzeului..Povestile se vorimpleti si in urma lor, copiii vor crea impreuna cu trainerii lor un spectacol.

Vezi si Chiria petru Castelul Peles ar fi fost majorata de 10 ori! Reactia Casei Regale

Cinci ateliere vor compune programul educational La Cotroceni: atelierul de dramaturgie, atelierul de actorie, atelierul de costume, atelierul de muzica si atelierul de creare a spectacolului. Pe masura ce vor inainta in lucrul cu copiii, trainerii vor combina elemente din fiecare atelier, vor imbina informatiile teoretice cu activitati practice si jocuri. Astfel, spre exemplu, micii participanti vor realiza singuri costumele si coloana sonora a spectacolului, sub indrumareatrainerilorspecializati.Spectacolul se va construi din povesti ale copiilor inspirate din fapte reale de la Curtea Regala a Romaniei, din anii 1914-1918.Echipa de concept si continut a proiectului este formata din Oana Rasuceanu, Adina Lucaciu si Irina Velcescu.Lor li se alatura Dana Anghel – scenograf si PetreAncuta - compozitor. Echipa Muzeului National Cotroceni formata din muzeografi si referenti de specialitate - Stefania Dinu, Oana Zlateanu, Stefania Duminica, Stefania Doloiu si Anisoara Maciuca – ii vor conduce pe copii prin camerele, salile si pe coridoarele muzeului si iivor introduce in istoria Palatului Cotroceni si a familiei regale.

Vezi si O placa de parchet, semnata in romana in anul 1949 de catre un detinut politic, donata de MAI Muzeului National de Istorie a Moldovei

Oana Rasuceanu a derulat o serie de proiecte in zona teatrului si dansului, ca scenarist / dramaturg, regizor si coregraf, fiind in continuare activa in aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea pana in acest moment se afla „Telefonul din coltul strazii” (dupa texte de Cristian Popescu – spectacol integrat in modulul educational cu acelasi titlu, implementat in 6 licee din Bucuresti in noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Esti Bucuresti!), „DORIAN” (spectacol creat in 2016 cu sprijinul AFCN si Ministerul Culturii, selectionat in cadrul FNT2017) si o serie de spectacole pentru copii, scrise si regizate de ea. In toamna anului 2016, Oana Rasuceanu a demarat in Bucuresti modulul educational pentru copii - „Carina pe drumul spre casa”, compus din spectacolul de teatru cu acelasi nume (scris si regizat de Oana) si o serie de ateliere de teatru pentru copii.
Incepand cu 2009, in calitate de trainer, Oana Rasuceanu a derulat o serie de ateliere de dans contemporan si scenaristica, dedicate adolescentilor. Din 2009 este membru-fondator, Presedinte si trainer al Asociatiei Culturale Control N.

De-a lungul carierei sale inteatru, Irina Velcescu a jucat in spectacole precum „Niste fete” (regia Cristi Juncu), ”Shape of Things” (regia Vlad Massaci), „XXL” (regia Cristi Juncu), „Cupluri” (regia Vlad Zamfirescu), „Un pic prea intim” (regia Cristi Juncu), ”BASH” (regia Vlad Massaci), „Iluzii” (regia Cristi Juncu). Filmografia Irinei Velcescu cuprinde roluri in filme precum „Vineri, in jur de 11” si „Tabasco” (ambele in regia Iuliei Rugina) sau seriale TV precum „O saptamana nebuna” (o productie Media Pro Pictures). Irina a jucat in spectacole de teatru pentru copii si adolescenti precum „Rabdarica si Mofturica salveaza Noaptea de Ajun”, „Rabdarica si Mofturica in misiune cu Zana Maseluta”, „Telefonul din coltul strazii„ sau „Carina pe drumul spre casa”. De asemenea, Irina are experienta ca trainer de improvizatie si organizator de ateliere pentru copii si adulti.

Cariera in teatru a Adinei Lucaciu include spectacole precum „Apus de soare” (regia Dan Pita), „Flori, fete, filme sau baieti” (regia Mimi Branescu), „Insemnarile unui nebun” (regia Iarina Demian).  In film, Adina Lucaciu a colaborat cu regizori precum Adrian Sitaru (Din dragoste cu cele mai bune intentii), Radu Muntean (Un etaj mai jos), Luiza Parvu (Aniversarea), Marian Crisan (Camelia), Cristina Iliescu (Nu azi), Andreea Paduraru (Moebius) sau Iulia Rugina (Breaking News). A colaborat cu Oana Rasuceanu incalitate de actrita in cadrul spectacolului de coregrafie ”Dear Diary”, in cadrul spectacolului de teatru-dans „Telefonul din coltul strazii” si in cadrul spectacolului pentru copii „Carina pe drumul spre casa”. Joaca in spectacolele educative pentru copii „Rabdarica si Mofturica salveaza Noaptea de Ajun” si „Rabdarica si Mofturica in misiune cu Zana Maseluta”. Actrita are experienta in lucrul cu copiii avand colaborari cu gradinite si scoli unde a tinut cursuri de improvizatie si actorie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

istoria romaniei romania oana rasuceanu irina velcescu
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1848 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019596 (s)