News Flash:

Programul evenimentului "Noaptea Muzeelor" de la Iasi

15 Mai 2013
1854 Vizualizari | 0 Comentarii
In noaptea de 18 spre 19 mai se desfasoara cea de-a IX-a editie a manifestarii "Noaptea Muzeelor", eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM).
Astfel, Complexul Muzeal National "Moldova" Iasi prezinta lista obiectivelor culturale implicate in eveniment, dar si programul evenimentului, cuprins in intervalul orar 17:00 - 1:00. 
Este vorba despre Muzeul Unirii de pe strada Lapusneanu, Muzeul "Poni - Cernatescu" de pe strada Mihail Kogalniceanu, Muzeul Memorial "Mihail Kogalniceanu", de pe strada Mihail Kogalniceanu, Muzeul Viei si Vinului din Harlau, dar si Palatul "Alexandru Ioan Cuza" de la Ruginoasa. Programul Noptii Muzeelor include mai multe manifestari cu intrare libera.
Muzeul Unirii
Ora 17:00 - Sala Dublei Alegeri, Lansarea volumului "O istorie a literaturii romane in imagini medalistice", Editura Timpul, 2013, autor Andone Cumpatescu
Ora 19:00 - Vernisajul expozitiei "Museum – Vivat, Crescat, Floreat!", organizata de Muzeul de Istorie a Moldovei - Muzeul Unirii, fiind dedicata donatiilor si donatorilor pe care i-a avut Muzeul de-a lungul anilor. Curatori sunt muzeograf Sorin Iftimi si conservator Aurica Ichim. In parcul Muzeului Unirii are loc un concert de muzica de fanfara sustinut de Fanfara Garnizoanei Iasi, urmat de proiectii in aer liber cu inregistrari ale unor concerte de muzica clasica.
Muzeul "Poni - Cernatescu"
Ora 19:00 - Vernisajul expozitiei "In memoriam Ilie Matei ", organizata de Muzeul Stiintei si Tehnicii - Muzeul "Poni-Cernatescu", in parteneriat cu Directia Judeteana Iasi a Arhivelor Nationale.
Ora 20:00 - Spectacol de muzica clasica si dans, sustinut de elevii Colegiului National de Arta "Octav Bancila" Iasi, coordonator prof. Carmen Zaharia Danicov.
Muzeul Memorial "Mihail Kogalniceanu"
Festivalul ",Serata la Muzeul Memorial Mihail Kogalniceanu", editia a II-a, organizat de Complexul Muzeal National "Moldova" Iasi si Funda ia Culturala Artex. Evenimentul, desfasurat sub forma unui Festival boieresc, readuce in prezent atmosfera de epoca a secolului al XIX-lea. In cadrul acestui festival, vizitatorii vor face o incursiune in timpurile in care a trait Mihail Kogalniceanu si vor lua parte la manifestari interactive care vor include muzica, arta plastica, expozitii, dans, proiectia unui film documentar, recitaluri de poezie, concerte de muzica clasica, workshop-uri si ateliere pentru copii.
Muzeul Viei si Vinului din Harlau
Ora 18:00 - Lansare de carte,"Cascada Umorului", autori: Relu Segal, Vasile Avramiuc 
Orele 20:00 - 22.00 - Spectacol muzical-coregrafic sustinut de Ansamblul "Rapsodia Harlaului"
Palatul "Alexandru Ioan Cuza", Ruginoasa
Orele 19:00 - 24:00 - Vizita gratuita pentru toti doritorii.
Muzeul Literaturii "Vasile Pogor"
Astfel, la muzeul "Vasile Pogor" are loc un bal mascat in Parcul Lecturii, intre orele 19:00-19:30, piesa de teatru "Ifigenia"m intre orele 19:30 - 20:00, teatru de moda "Royal Children" 19:00 - 20:00, atelier de creatie plastica 20:30-21:15, cafe concert in muzeu 21:30-22:00, moment coregrafic 22:00-24:00, bal mascat in parc 24:00, Concurs cu premii pentru cel mai original costum.
Muzeul "Mihail Sadoveanu"
Programul muzeului "Mihai Sadoveanu" include un recital folk 20:00-21:00, auditie Mihail Sadoveanu citind din Eminescu si Creanga 21:00-23:00, vizionarea filmului "Dumbrava minunata". Muzeul "Mihai Codreanu" propune, intre orele 19:00-24:00, "Noaptea revistelor deschise". In program sunt incluse si muzeele "Ion Creanga" (Bojdeuca), "Vasile Alecsandri" Mircesti, "Constantin Negruzzi" Hermeziu. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

19 mai noaptea muzeelor consiliul europei unesco icom muzeul unirii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1803 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013440 (s)