News Flash:

Proiect de reabilitare a Castelului Corvinilor cu fonduri UE in valoare de 5 milioane de euro

8 Martie 2017
216 Vizualizari | 0 Comentarii
Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor din Hunedoara ar putea fi reabilitat cu fonduri europene nerambursabile, gratie unui proiect in valoare de 5 milioane de euro ce a fost depus de administratia locala la Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest si a obtinut un punctaj prin care poate fi declarat eligibil.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca proiectul "Restaurare si valorificare durabila a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor" a fost evaluat la 78 de puncte, dintr-un minim necesar de 70, ceea ce indreptateste autoritatile sa afirme ca proiectul este elibigil.

"Am primit o scrisoare de la ADR Vest prin care am fost informati care este punctajul primit. Tinand cont ca am primit 78 de puncte si pragul era 70 de puncte, se poate considera ca proiectul este eligibil", a spus edilul local.

Proiectul vizeaza restaurarea mai multor obiective de la castel, printre care se numara Turnul Pictat, Sala Cavalerilor, Sala Dietei, Turnul Capistrano, turnul nou si turnul vechi de poarta, Turnul Neboisia.

Primarul a mentionat ca proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor poate fi considerat o etapa dintr-un program complex al administratiei locale prin care sunt vizate transformari importante in zona monumentului istoric, in centrul vechi al orasului si pe drumul care duce de aici la castel.

"Este un pas foarte important, dar nu singurul. Alaturi de acest proiect va urma cel al construirii unui parc medieval pentru care trebuie sa gasim o alta forma de finantare, diferita de fondurile europene. Mai pregatim un proiect pentru curtea exterioara a castelului si un alt proiect de acces pietonal catre Castel, din zona centrului vechi al orasului", a aratat Dan Boboutanu.

In ceea ce priveste semnarea contractului de finantare, primarul municipiului Hunedoara a explicat ca urmeaza mai multe proceduri, pentru moment fiind prea devreme sa fie avansata un termen.

Monument istoric din secolul al XIV-lea, care a apartinut lui Ioan de Hunedoara, Castelul Corvinilor a fost supus mai multor proceduri de restaurare, cele mai importante fiind apreciate cele din secolul XIX si din perioada anilor 1955-1957.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

castelul corvinilor hunedoara adr dan boboutanu proiectul elibigil
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1652 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018208 (s)