News Flash:

Prolog, cu Ada Milea, la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar

25 Septembrie 2015
727 Vizualizari | 0 Comentarii
Ada Milea
Asa cum si-a obisnuit fanii, in fiecare an Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar (FITPT) pregateste noi surprize teatrale. Ajuns acum la editia cu numarul VIII (4-9 octombrie), fiind un festival de artele spectacolului, FITPT va avea un Prolog. Ca orice prolog, rostul sau va fi sa atraga atentia spectatorilor si specialistilor asupra manifestarii, sa creeze un orizont de asteptare adecvat receptarii. Prologul se desfasoara pe 25 septembrie, iar protagonistii sai sunt artisti toti unul si unul: Teatrul National Cluj Napoca va prezenta in premiera absoluta in Iasi spectacolul-concert al Adei Milea, Apolodor, dupa Gellu Naum
"Apolodor este un fel de harta muzicala a calatoriilor pinguinului lui Gellu Naum. In loc de fotografii, el are un ecran cu umbre miscatoare. In acea zona, orice om isi poate schimba forma pentru a deveni personaj. Se interactioneaza mult cu publicul, iar echipa muzicala e mereu gata sa para transportata in alta parte a Globului", a spus Ada Milea. Institutia clujeana condusa de regizorul Mihai Maniutiu nu a mai fost prezenta in agenda culturala a Iasului de foarte multa vreme, revenirea in FITPT fiind si din acest punct de vedere o premiera, care li se datoreaza exclusiv organizatorilor, Teatrul Luceafarul Iasi
"Apolodor e un tonic estetic, un cocteil de forta imaginativa, emotie si energie. De calitate premium. Precum Cartea cu Apolodor care l-a inspirat, spectacolul Nationalului clujean e, sub aparenta jovialitatii ludice si a umorului suav, o modalitate de a privi atent lumea inconjuratoare, in incercarea de a o deslusi cat mai bine", spune directorul artistic al FITPT, criticul de teatru Oltita Cintec.

Vezi si O noua premiera la Ateneul Tatarasi
Distributia ii include pe Ada Milea, Dragos Pop, Anca Hanu, Ramona Dumitrean, Adriana Bailescu, Cristian Regman, Sanziana Tarta, Adrian Cucu, Filip Odangiu. Scenografia e realizata de Cristian Rusu, desenele si umbrele de Paul Muresan. Spectacolul se adreseaza tuturor categoriile de varste si este programat vineri, 25 septembrie, ora 19:00, la sala mare a Teatrului Luceafarul. Pretul unui bilet este 30 lei (pret intreg). Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de bilete cu reducere, pe baza unui document doveditor. Pentru aceste categorii, pretul unui bilet este 10 lei. Biletele pot fi achizitionate online de pe www.bilet.ro sau, de pe 2 septembrie, de la casieria teatrului.
Unicitatea evenimentului, FITPT fiind singurul festival din Romania cu aceasta identitate, dar si calitatea estetica probata inca de la prima editie i-au adus prestigioasa recunoastere de "festival european", atribuita de Asociatia Europeana a Festivalurilor. Un juriu alcatuit din experti internationali a evaluat evenimentul conform unei grile de criterii valorice si l-a apreciat demn de o asemenea titulatura.

Vezi si Ce spectacole mai pot vedea copiii la Teatrul Luceafarul Iasi
FITPT este membru al platformei EFFE, o retea a festivalurilor de top, cu reprezentanti din 31 de tari europene care, cum se mentioneaza in documentele organizatiei, "dezvoltand sentimentul comunitar si creativitatea in interiorul continentului, fac Europa un loc mai bun". FITPT este inclus in ghidul retelei, a carui versiune online va fi lansata in luna septembrie. "Sunteti printre cele mai bune festivaluri europene selectate", se preciza in comunicatul oficial semnat de Hugo de Greef si Kathrin Deventer!
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fitpt surprize teatrale prolog adei milea apolodor gellu naum
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1663 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020663 (s)