News Flash:

Protestatarii de la Muzeul Taranului Roman pregatesc alta actiune: „Ne intalnim cu zecile de mii pentru a opri acel film scarbos, anormal si gretos“

8 Februarie 2018
305 Vizualizari | 0 Comentarii
protest 1

Joi, 8 februarie, de la ora 17.00, se anunta un nou protest la Muzeul Taranului Roman, cand va fi difuzat filmul „Soldatii. Poveste din Ferentari“.

Sub sloganul „Chemarea Taranului Roman“, cei care spun ca fac parte din Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta“ cheama astazi protestatarii sa saboteze proiectia filmului „Soldatii. Poveste din ferentari“ care, spun ei, contine scene sexuale.

„Avand in vedere faptul ca direct si indirect, publicitatea explicita sau implicita precum si difuzarea de activitati sexuale continute in filmul „Soldatii. Poveste din Ferentari” planificat pentru difuzare joi 08 februarie 2018 ora 18:00 la Muzeul Taranului Roman se incadreaza intre interdictiile precizate in Codul Penal la art 374 (1) si (4) si altele,

Avand in vedere ca Muzeul Taranului Roman este un sanctuar al culturii si traditiilor stramosesti ale Poporului Roman, profund ancorate indisolubil in crestinismul autentic, dragostea si respectul suprem pentru firesc,

Avand in vedere ca insusi fondatorul Muzeul Taranului Roman Horia Bernea exprimat cu claritate scopul si valorile carora le este dedicat muzeul: “Printre primele muzee ale tarii a fost "Muzeul de Arta Nationala” al lui Samurcas, care s-a numit in ultimele decenii "Muzeul de Arta Populara”. Eu l-am botezat "Muzeul Taranului Roman” dupa ce am primit aceasta grea misiune de a prezenta civilizatia si arta rurala... deci am pus in centru omul istoric al satului romanesc. (interviu acordat emisiunii “Profesionistii”)

Avand in vedere ca marii nostri oameni de cultura au indemnat urmasii sa apere valorile pe care s-a cladit in milenii societatea romaneasca, precum marele istoric si patriot Nicolae Iorga s-a exprimat explicit: „O natiune care nu-si respecta trecutul si obiceiurile crestine, un popor care-si pierde credinta si nu cultiva iubirea fata de mosie si stramosii sai este un popor condamnat la pieire”

Cu respect va solicitam sa dispuneti anularea difuzarii filmului „Soldatii. Poveste din Ferentari” planificat pentru joi 08 februarie 2018 ora 18:00 precum si sa respingeti orice alte cereri viitoare de difuzare a filmelor si a altor activitati care fac publicitate deviatiilor sexuale (homosexualitate etc.) in orice forma explicit sau implicit, precum si cele care profereaza limbaj vulgar si comportament antisocial intrucat acesta sunt in contradictie si straine de valorile traditionale romanesti care constituie obiectul insasi al fondarii si functionarii Muzeului Taranului Roman“, scriu organizatorii pe Facebook. In spatele protestului se afla

Totodata, pe pagina de Facebook a evenimentul a fost pm pregatit un text de cerere adresata Muzeului Taranului Roman si Ministerului Culturii pe care cei care doresc il pot depune la sediul celor doua institutii. O alta plangere penala va fi inregistrata la Parchet.

Iata unul dintre comentariile postate pe pagina de mobilizare: „IMPORTANT !!! DRAGI ROMANI SI BUCURESTENI, JOI 8 FEBRUARIE 2018 LA ORA 17 NE INTALNIM IN FATA MUZEULUI TARANULUI ROMAN DIN BUCURESTI, CU MIILE SI ZECILE DE MII, PT A OPRI PROPAGANDA SODOMITA , PRIN INCERCAREA DE A FI DIFUZAT ACEL FILM SCARBOS, ANORMAL SI GRETOS !!! STOP SODOMIEI !!!“

Duminica seara, un protest a intrerupt proiectia filmului „120 de batai pe minut“ de la Muzeul Taranului Roman.

Gestul de duminica seara a fost comentat. Eugen Tanasescu spune ca atitudinea protestatarilor nu este una in ton cu ceea ce propovaduiesc ei. „Ortodoxia nu apeleaza la forme violente de exprimare, ortodoxia nu cenzureaza. Libertatea ideilor este fundamentul credintei. A alege liber o credinta este esenta darului suprem pe care ni l-a facut Dumnezeu. Prin urmare, eventualele diferente de opinii, chiar si in privinta homosexualilor, se rezolva pe taramul disputelor de argumente, nu pe cel al fortei, violentei, cenzurii, prin metode necrestinesti“, spune parintele.

Protestul lor nu a rezolvat nimic, pentru ca filmul va fi redifuzat. „Ceea ce au facut ei nu rezolva problema. De altfel, pe Internet sunt o gramada de extremisti radicalisti care se justifica spunand ca sunt ortodocsi: incepand de la cei anti-CIP la cei anti-vaccin. Niciodata nu sunt pro“.

Eugen Tanasescu spune ca oamenii pot sa aiba si pareri contrare, dar sa fie argumentate si pledate in mod civilizat. „Nu mai traim in vremurile in care crestinismul era declarat ilegal si trebuia sa apelam la forme supreme de existenta ascunzandu-ne in catacombe sau marturisindu-ne credinta pe ascuns sau in public cu pretul martirajului“.

Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, spune ca acele persoane nu au nicio legatura cu institutia Patriarhiei Romane. „Dreptul la opinie exprimata public este insa unul firesc, dar modul in care acest drept este exercitat va tine cont de context si de regulile de civilitate ce trebuie respectate intr-o institutie publica. Crestinii de orice confesiune, ca si membrii altor culte religioase recunoscute de stat, au dreptul fundamental sa isi exprime public dezacordul fata de promovarea unor mesaje, inclusiv subversive, care lezeaza sensibilitatea morala personala si publica.

O forma eleganta de protest va tine insa totdeauna cont de respectarea legii si ordinii. Stilistica unor asemenea manifestari indica la randul ei gradul de intelegere si de cultura al celor care aleg sa se exprime public. Cred ca o stilistica rudimentara sau agresiva a protestului, oricat de intemeiat moral, nu e niciodata una in beneficiul bunei cauze pentru care se militeaza“, considera Vasile Banescu.

Teologul Teodor Baconschi, doctor in antropologie religioasa si istorie comparata a religiilor al Universitatii din Sorbona, este de parere ca orice crestin are datoria de a trai el, pe cat poate mai fidel, poruncile Evangheliei. „Urmarea Lui Hristos nu presupune intreruperea galagioasa a proiectiei unui film. Nu poti impune pe cai agresive nici virtutea, nici adevarul de credinta. Daca tu, crestin, faci ”ordine morala” asa, te indepartezi de propria marturisire si de Dumnezeu.

Scrie un articol in care iti exprimi opinia, dialogheaza, cauta pacea si lasa-L pe Domnul sa judece actiunea fiecaruia, atata vreme cat acea actiune nu pune in pericol viata ta sau pe a altora. Fundamentalismul si nationalismul religios golesc bisericile si smintesc lumea“, este de parere Teodor Baconschi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

soldatii poporului roman
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1962 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020248 (s)