News Flash:

RECITAL DE PIAN DEBUSSY BEFORE AND AFTER

20 Martie 2013
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi are bucuria de a va face cunoscut recitalul de pian DEBUSSY - BEFORE AND AFTER sustinut de dna asist. univ. dr. SILVIA SBARCIU de la Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj Napoca, joi, 21 martie 2013, ora 18.00, in Sala „Eduard Caudella“, sediul central al universitatii din str. Cuza Voda nr. 29 (Casa Bals),  in cadrul Stagiunii 2012-2013.
Absolventa a Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj si cu o solida pregatire internationala la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst-Mannheim, Germania, unde tanara pianista a urmat cursurile de studii aprofundate la clasa prof. Paul Dan, Silvia Sbarciu se evidentiaza atat prin talentul si personalitatea sa deosebita, cat si prin repertoriul vast si bogat care cuprinde o mare varietate de lucrari apartinand atat muzicii clasice, cat si celei moderne si contemporane. Doctor in muzica, titlu obtinut in anul 2007 cu teza „Arta interpretarii liedului la
Hugo Wolf si Gustav Mahler”, conducator stiintific prof. univ. dr. Eduard Terényi, Silvia Sbarciu se remarca in cariera sa prin numarul mare de cursuri de maiestrie la care a participat peste hotare, manifestari sustinute de nume mari ale muzicii mondiale precum Karl Heinz Kaemmerling de la Mozarteum Salzburg in cadrul Schleswig Holstein Musik Festival, Lev Naumov de la Conservatorul din Moscova, Leo Fleischer de la Juliard School of Music, New York, Dmitri Alexeev, Felix Gottlieb sau Sviatoslav Pochekin in cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt (Germania). In 2010 a participat International Keyboard Institute and Festival (IKIF) New York unde a lucrat cu renumiti profesori precum Sontraud Speidel, Akiko Ebi, Asaf Zohar si dirijorul Eduard Zilberkant. In activitatea solistica, cartea de vizita a pianistei Silvia Sbarciu contine o serie de recitaluri si concerte sustinute atat in tara, in cadrul unor festivaluri de renume precum „Toamna Muzicala Clujeana”, Festivalul Mozart sau Festivalul de Lied Ionel Perlea, cat si peste hotare cum ar fi la Staatliche Hochschulen für Musik und Darstellende Kunst, Mannheim si Stuttgart (Germania), in cadrul Internationale Klavierakademie Murrhardt sau Schleswig Holstein Musik Festival, tot in Germania sau in Suedia.
A colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov si a sustinut recitaluri solo sau de lied (in colaborare cu tenorul Tiberius Simu sau cu soprana Sorina Munteanu) la Ateneul Roman din Bucuresti, la Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” de la Mogosoaia, la Castelul Peles din Sinaia, la Biblioteca din Onesti, la Sinagoga din Bistrita si pe scena Salii Studio a Academiei de Muzica „Gh. Dima” din Cluj.
 
Programul recitalului:
L. Couperin - Chaconne in do minor "La bergeronette"
Chaconne in fa major
Chaconne in re minor
Chaconne in sol minor
D. Scarlatti - Sonata in re minor
Sonata in sol major
Sonata in do major
C. Debussy: - Les fees sont d'exquises danseuses
Bruyeres
"General Lavine" eccentric
Ondine
Hommage a S. Pickwick Esq. P.P.M.P.C.
Feux d'artifices
Ede Tereny – Scarlattiana, nr. 2
- Piano playing IV – Altmodishe Terzen, Hommage à Alban Berg, Flöte-tanz, Le tombeau de Debussy, Contrast, En blanc et noir
Toru Takemitsu – Raintree Sketsch.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Afis_recital
iasi joi 21 martie ora programul recitalului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1595 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013154 (s)