News Flash:

Revolutia industriala in Germania

7 Aprilie 2015
2244 Vizualizari | 0 Comentarii
Bazat pe pozitia de lider in cercetarea chimica in universitati si laboratoare industriale, Germania a devenit dominanta in industria chimica din lume in secolul al XIX-lea. La inceput productia de coloranti pe baza de anilina a fost de importanta criticǎ.

Dezbinarea politicǎ din Germania — cu cele peste treizeci de state — si conservatorismul ei omniprezent a facut dificilǎ construirea de cai ferate in anii 1830. Totusi, in anii 1840, tronsoane de cai ferate legau marile orase; fiecare stat German a fost responsabil pentru liniile din interiorul propriilor sale frontiere. Lipsiti de o baza tehnologica la inceput, germanii au importat technologia si utilajele din Marea Britanie, dar au deprins rapid abilitatile necesare pentru a opera si extinde caile ferate.

Vezi si Revolutia Tinerilor Turci

In multe orase, institutiile feroviare au fost centre tehnologice de initiere si formare, astfel incat in anii 1850 Germania a devenit capabila sa-si satisfacǎ cerintele interne de constructie de cale ferata, iar caile ferate au reprezentat un impuls major pentru cresterea noii industrii siderurgice. Unii observatori au constatat ca si dupǎ 1890 ingineria germanǎ era inferioarǎ celei din Marea Britanie.

Vezi si Revolutia din Octombrie - Marea Revolutie Socialista


Unificarea Germaniei in 1870 a dus la consolidarea si nationalizarea companiilor feroviare si a promovat in continuare cresterea lor rapida. Spre deosebire de Franta, scopul principal a fost sprijinirea industrializǎrii si de aceea multe linii au brǎzdat Ruhrul si alte regiuni industriale si au creat legaturi bune pentru porturile importante precum Hamburg si Bremen. La 1880 Germania avea 9.400 de locomotive transportand 43.000 de pasageri si 30.000 de tone de marfa si a intrecut Franta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lider cercetarea chimica laboratoare industriale germania franta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2475 (s) | 34 queries | Mysql time :0.081599 (s)