News Flash:

Ritul masonic Swedenborg

3 Noiembrie 2013
3359 Vizualizari | 0 Comentarii
Ritul Swedenborg sau Ritul lui Swedenborg, infiintat in 1773 de catre marchizul de Thorn sub denumirea de Ritul Primitiv si Original al Masonerie Simbolice, se bazeaza pe viziunile din lumea de dincolo ale lui Emanuel Swedenborg, teolog suedez. Lucrarile sale, care vor inspira acest rit se numesc Arcana Coelestia, De cultu et amore Dei (The Worship and Love of God) si De nova Hierosolyma (The New Jerusalem and Its Heavenly Doctrine). Ritul Swedenborg este de inspiratie profund crestina.
Ritul Swedenborg a fost reprezentat in Romania inca din anul 1883 de catre Constantin Moroiu, care a primit de la John Yarker, Suveranul Mare Maestru International al Ritului, o Patenta si o Charta de constituire a Marelui templu a Ritului Swedenborgian pe teritoriul tarii noastre. Dupa 1920, acest Rit nu a mai fost practicat.
In primavara anului 2010, Marea Loja Nationala Mixta din Romania a primit o Patenta din partea lui Remi Boyer, conducatorul Ritului lui Swedenborg din Franta, ce ii permite sa practice primele trei grade ale acestui Rit (ucenic teosof, companion teosof si maestru teosof), iar Vlad Sauciuc a fost desemnat Mare Maestru Ad-Vitam al Marei Loji si a Marelui Templu de Rit Swedenborgian din Romania, care gestioneaza gradele superioare ale Ritului. In toamna aceluiasi an, o recunoastere similara a venit din Marea Britanie, autorizandu-l sa conduca Ritul lui Swedenborg si sub cupola Riturilor Pansophice ale Masoneriei Universale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ritul swedenborg ritul primitiv original masonerie simbolice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013675 (s)