News Flash:

'Romance celebre din sec. XIX-XX, care au schimbat istoria', la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova din Ploiesti

7 Martie 2016
932 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova din Ploiesti
Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova din Ploiesti, str. Toma Caragiu, nr.10 va invita miercuri, 9 martie 2016, ora 13, in Sala Multimedia, la matineul muzeal 'Romance celebre din sec. XIX-XX, care au schimbat istoria'.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, si dedicat realizarilor de exceptie ale acesteia — sociale, politice, artistice, stiintifice si nu numai—, intr-o perioada in care majoritatea profesiilor erau dominate de barbati.

Vezi si 'Razboiul in afisul polonez. Colectia Krzysztof Dydo' la MNIR


Au existat perioade lungi de timp in care femeile nu se puteau afirma in cadrul societatii, iar contributia lor la dezvoltarea acesteia era practic refuzata. Incepand cu secolul al XIX-lea pe langa rolul maternitatii si in spatiul familial, femeile si-au asumat si sarcina implicarii active in societate. A fost nevoie de cateva femei curajoase, vizionare si ambitioase, care sa demonstreze lumii ca performantele se pot face in ciuda sensibilitatii specific feminine. Asemenea femei s-au nascut si au trait si pe meleagurile romanesti. Elena Ghica, Maria Cratunescu-Cutzarida, Elena Teodorini, Paulina Cruceanu, Sarmiza Bilcescu-Alimanestianu, Ella Negruzzi, Marta Trancu-Rainer, Elena Densusianu-Puscariu, Maria Rosetti, Ana Brancoveanu, Cecilia Cutescu-Storck, Vera Myller, Luiza Zavloschi, Eliza Leonida-Zamfirescu, Elena Stoenescu Caragiani, Virginia Andreescu Haret, Raluca Ripan, Ioana Cantacuzino, Smaranda Braescu, Ana Aslan, Irina Constanziu-Vlassopol, Florica Bagdasar, Aurora Gruescu, Sofia Ionescu, Elena Viorica Hutan sunt doar cateva nume din lista femeilor romance care de-a lungul timpului si-au adus o contributie insemnata la progresul stiintei, culturii si artei.

Vezi si Expozitia 'Emotia Balcicului' vernisata la Elite Art Gallery

Doamnele secolelor trecute au ramas in istorie prin tenacitatea lor si prin faptul ca au reusit sa demonstreze ca pot schimba istoria prin ideile si implicarea lor.

In fiecare primavara, la 8 martie este sarbatorita Ziua Internationala a Femeii, zi adoptata in 1977, printr-o rezolutie a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ploiesti sociale politice artistice stiintifice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020617 (s)