News Flash:

S-a increzut Stalin in Hitler?

14 Ianuarie 2014
2186 Vizualizari | 0 Comentarii
Stalin l-a crezut pe Hitler – dar cei care s-au aflat in apropierea lui in acei ani nu confirma aceasta legenda. Nici amiralul N.G. Kuznetov, nici maresalul G.K. Jukov. Iar Nikita Hrusciov marturiseste ca Stalin, dupa semnarea pactului de neagresiune incheiat cu Germania, a strigat bucuros ca l-a inselat pe Hitler. Pactul a fost o capcana pentru Hitler. Inchipuiti-va ca un infractor a falsificat toata noaptea o polita, dimineata urmand sa o inmaneze. Este posibil ca insusi infractorul sa creada ca polita este autentica?
Pactul Molotov – Ribbentrop a fost nascocit de Stalin pentru a incepe al doilea razboi mondial cu mainile lui Hitler, pentru a ruina si slabi Europa, inclusiv Germania. Putea Stalin sa creada in acest pact, daca scopul initial al acestuia era sa-l insele pe Hitler?
Vezi si A fost Stalin pe aceeasi treapta cu Hitler ?  
Daca nu sunteti convinsi, sa ne adresam statisticii.
La 21 iunie 1939 Stalin avea 94 de divizii de infanterie si vanatori de munte. Exact peste doi ani, la 21 iunie 1941, avea 198 de divizii de infanterie si vanatori de munte. In afara de acestea, se facusera pregatirile si se daduse ordinul de formare a inca 60 de divizii de infanterie, care trebuiau sa apara dupa atacurile prin surprindere si declararea Zilei „M”, scriu cei de la inliniedreapta.net.
In acesti doi ani numarul diviziilor motorizate si de infanterie motorizata a crescut de la 1 la 31. Numarul diviziilor de tancuri a crescut de la 0 la 61. Inca o serie de zeci de divizii de tancuri se afla in stadiul de formare, care trebuia sa se incheie dupa declarea Zilei „M”.
Numarul diviziilor de aviatie s-a marit in doi ani de la 0 la 79, al corpurilor de infanterie de la 25 la 62, al regimentelor de artilerie (fara a lua in calcul pe cele antiaeriene) de la 144 la 900. Mai erau inca vreo cateva sute de regimente care se pregateau de desfasurare dupa primele atacuri ale Armatei Rosii.
Numarul corpurilor mecanizate (de tancuri) a crescut de la 4 la 29, al brigazilor de desant aerian de la 6 la 16, al corpurilor de desant aerian de la 0 la 5, iar alte 5 urmau sa fie rapid desfasurate in Ziua M si in urmatoarele zile.
Numarul armatelor din partea europeana a Uniunii Sovietice s-a marit in doi ani de la 0 la 26.
Vreme de cincizeci de ani, comunistii au incercat sa ne convinga ca Stalin a avut incredere in Hitler. Statistica nu confirma acest lucru. Lucrurile stau invers. Hitler l-a crezut pe Stalin si a semnat pactul care a dus Germania intr-o situatie dificila, de razboi impotriva intregii Europe si a intregii lumi. Pactul a pus Germania in situatia de vinovat unic al razboiului.
La 19 august 1939, Stalin a inceput mobilizarea secreta a Armatei Rosii, dupa care al doilea razboi mondial a devenit inevitabil. Insa Hitler nu a dat atentie evenimentelor ce se petreceau in Uniunea Sovietica. Mai inainte Stalin a inceput mobilizarea industriei, transportului, aparatului de stat, a resurselor umane. Hitler nu a luat asemenea masuri in Germania.
Hitler l-a crezut prea mult pe Stalin. Avandu-l pe Stalin in spate, Hitler lupta fara griji impotriva Frantei si Angliei, aruncand impotriva acestora toate tancurile, intreaga aviatie de lupta, cei mai buni generali si cea mai mare parte a artileriei. In vara lui 1940, Germania a lasat la frnontiera estica numai 10 divizii, fara nici un tanc si fara acoperire din partea aviatiei. Era un risc mortal, dar Hitler nu constientiza acest lucru. In vremea aceasta, Stalin pregatea toporul.
Vezi si Intelegerea dintre Hitler si Stalin ce a dus la pierderea Basarabiei  
Hitler a intuit prea tarziu. Lovitura lui Hitler n-a mai putut salva Germania. Stalin nu numai ca avea mai multe tancuri, tunuri si avioane, mai multi soldati si ofiteri, dar isi trecuse deja industria in regim de razboi si putea produce armament in orice cantitate.
Stalin era un infractor de drept comun. La inceputul secolului, sub conducerea lui Stalin si cu participarea lui personala a fost jefuita banca din Tiflis, jaf care a uimit intreaga Europa. Pregatirea atacarii Germaniei a fost lucrata de Stalin la fel de minutios ca si vestitul jaf.
Dar Stalin n-a reusit sa incheie mobilizarea in secret. Hitler a atacat in momentul in care Armata Rosie si intreaga Uniune Sovietica se aflau in situatia cea mai nefavorabila respingerii unui atac: ele insele pregateau unul. S-a petrecut ceea ce se putea petrece in piata din fata bancii: daca unul din paznici si-ar fi dat seama ce se petrece, tragea el primul…
Hitler a atacat primul si de aceea pregatirea stalinista de razboi a fost data peste cap, transformandu-se intr-o catastrofa. Ca rezultat al razboiului Stalin a obtinut numai Polonia, Germania de Est, Ungaria, Iugoslavia, Romania, Bulgaria, Cehoslovacia, China, jumatate din Coreea, jumatate din Vietnam.
Oare Stalin socotea sa obtina un rezultat atat de modest?
Sa tragem concluziile.
Inceperea mobilizarii secrete insemna practic intrarea in cel de-al doilea razboi mondial. Stalin a inteles acest lucru si a dat constient ordinul de incepere a mobilizarii secrete din 19 august 1939. Din aceasta zi, oricum ar fi evoluat evenimentele, razboiul nu mai putea fi oprit. De aceea, 19 AUGUST 1939 ESTE ZIUA CAND STALIN A INCEPUT AL DOILEA RAZBOI MONDIAL.
Mobilizarea secreta trebuia sa se incheie prin atacarea Germaniei si a Romaniei, la 6 iulie 1941. Concomitent, in intreaga Uniune Sovietica trebuia decretata Ziua „M”, ziua cand mobilizarea se transforma din secreta in deschisa si totala.
Mobilizarea secreta a fost orientata in sensul agresiunii. Pentru apararea tarii nu s-a facut nimic. Mobilizarea secreta a fost atat de colosala, incat nu s-a izbutit ascunderea existentei sale. Lui Hitler i-a ramas o singura sansa: sa se salveze printr-o lovitura preventiva.
Hitler l-a preintampinat pe Stalin cu doua saptamani.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stalin hitler germania
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1607 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017820 (s)