News Flash:

Saptamana de istorie la Iasi

3 Iunie 2013
1451 Vizualizari | 0 Comentarii
Saptamana de istorie la Iasi care se desfatoara in perioada 3-8 iunie se constituie intr-un alt mod in care profesorul de istorie isi concepe scenariul didactic, astfel incat elevii sa fie atrasi de studiul acestei discipline scolare. Se propun un alt fel de  perceptie a mesajul de specialitate si de  valorizare a  ,,modelului” oferit de o personalitate istorica. Se pot realiza prezentari de cursuri optionale care s-au  derulat in acest an scolar, organiza dezbateri pe un subiect anume, viziona filme biografice, documentare, organiza expozitii de fotografie, organizarea de ateliere de creatie, excursii “virtuale”, vizite la muzeele din Iasi.  
Alte scoli deruleaza proiecte interculturale, lanseaza reviste sau materiale  elaborate de elevi cu prilejul unor actiuni extracurriculare, dar coordonate de profesorul de istorie. Este un prilej de a scoate ,,istoria” din sertar si a-i reda valenta ei de ,, magistra vitae”.
Fiecare profesor este liber sa isi aleaga modalitatea de a aborda aceasta provocare lansata de consiliul consultativ al disciplinei. Este un prilej de a interfera cu zona culturii si de a ,,rezona” cu elevul prin ,,istorie”. Ne-am gandit si la,,provocarea colegilor mai tineri. Bunaoara, marti 4 iunie ora 17,oo la Muzeul ,,M. Kogalniceanu” va conferentia unul duntre cei mai tineri colegi, dr. Tudor Duzinschi. Cu acest prilej, comunitatea profesorilor de istorie va acorda diploma de excelenta elevei Brenda Alexandra Istrati de la Colegiul National pentru premiile pe care le-a obtinut timp de 4 ani la competitiile judetene si nationale, in semn de pretuire si recunostinta.
Fotografiile realizate si scurtele prezentari vor fi subiectele primului numar al revistei virtuale a profesorilor de istorie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

iasi 3-8 iunie istorie scenariul didactic 4 iunie colegiul nationa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1574 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013469 (s)