News Flash:

Sarbatoare mare in prima Vineri din an

4 Ianuarie 2019
2997 Vizualizari | 0 Comentarii
sarbatoare

Este sarbatoare importanta in prima vineri din 2019. In fiecare an, la data de 4 ianuarie, mai multi sfinti sunt praznuiti de biserica. Asadar, vineri, pe 4 ianuarie, crestinii sarbatoresc Soborul Sfintilor 70 de Apostoli.

In vremea in care Iisus Hristos se afla pe pamant, Acesta a luat, pe langa cei 12 Apostoli, inca 70 de Apostoli pe care i-a binecuvantat sa propovaduiasca credinta in lume. Acestia si-au dat viata pentru Hristos, astfel ca in fiecare an sunt praznuiti de catre crestini. In continuare va prezentam Rugaciunea catre Sfintii 70 de Apostoli, potrivit Doxologia.

''Sfintilor Apostoli rugati pe Milostivul Dumnezeu, ca sa dea iertare de greseli sufletelor noastre. Prealaudatilor Apostoli, facandu-va ucenici ai lui Hristos, Care pentru noi S-a aratat in Trup materialnic, ati luminat toata lumea cu razele dreptei cinstiri de Dumnezeu, risipind intunericul necredintei. Sfintii Apostoli Crisp si Prohor, Andronic, Tadeu si Nicanor, parasind firea cea stricacioasa si nestatornica a celor trecatoare, au urmat lui Hristos, facandu-se luminatori cu chip Dumnezeiesc. Puterea vrajmasului ati biruit, maritilor, cu Puterea Duhului; si pe cei slabanogi de tot de neputinta intelegerii, i-ati umplut de Putere si de cunostinta Dumnezeiasca.

Sfintii Amplie, Stahie si Filip, ca niste Apostoli, ca niste ierarhi Dumnezeiesti si slujitori ai lucrurilor celor mai presus de cuget, au propovaduit pe Domnul, Care S-a aratat cu adevarat in Trup. Sa cinstim Camara cea Dumnezeiasca a Imparatului, intru Care El a locuit, precum a voit. Sa laudam pe cea Nenuntita si Singura Nascatoare de Dumnezeu, prin care ne-am indumnezeit. Amin''.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sarbatoare biserica soborul sfintilor apostoli iisus hristos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1992 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045465 (s)