News Flash:

Sarbatoare mare, pe 20 august, la inceput de saptamana!

20 August 2018
355 Vizualizari | 0 Comentarii
sarbatoare

In fiecare an, pe data de 20 august, biserica sarbatoreste o un mare sfant al crestinatatii. Sfantul Prooroc Samuel este praznuit de biserica in fiecare an pe data de 20 august. Datorita faptelor sale demne de un adevarat crestin, Samuel a fost ridicat la rang de Sfant si este sarbatorit in fiecare an, pe data de 20 august.

Totodata, pe 20 august, sunt sarbatoriti si Sfintii treizeci si sapte de mucenici, care au marturisit in Vizia Traciei, Sfintii Mucenici Sever si Memnon Chendirionul, Sfantul Mucenic Luchie, sfetnicul, Sfintii Mucenici Iliodor, Soda si Teoharie.

Rugaciunea catre Sfantul Prooroc Samuel, potrivit Doxologia

"Cel ce esti odrasla celei sterpe, Intelepte Proroc Samuel, invredniceste sufletul meu cel sterp sa odrasleasca buna rodirea bunatatilor, prin rugaciunile tale; ca sa laud cu sfintite cantari purtatoare de lumina praznuirea ta. Cel ce a rupt pantecele Sarei de demult, rugaciunea Anei aratat a implinit-o si pe cea neroditoare, de roada umpland-o cu darul, bine te-a voit pe tine, Sfinte Prorocule Samuel, ca o stea a rasari dintr-insa. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Crescand cu sfintenie sufletul tau, preafericite, in Dumnezeiescul vesmant ai stralucit cu Razele Duhului cele Tainice, invatandu-te toata taina, de Dumnezeu cugetatorule si ca un inger ai slujit lui Dumnezeu Atottiitorului. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei). Cel Ce este ca un Fiu impreuna cu Tatal mai inainte de veci, mai pe urma, Intrupandu-Se cu adevarat, S-a facut Fiu al tau, Preacurata, prin credinta, facand fii lui Dumnezeu, pe toti cei robiti de cumplitul luptator. Amin!".

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mucenici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1876 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029653 (s)