News Flash:

Scandalul la Muzeul Taranului continua: Fostul director care se judeca cu statul a fost numit manager MTR

26 Martie 2015
689 Vizualizari | 0 Comentarii
Virgil Stefan Nitulescu a fost eliberat din functia de director al Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti, printr-un ordin emis de ministrul Culturii in data de 17 martie, fiind apoi numit manager interimar al institutiei, pana la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului.

Virgil Stefan Nitulescu a declarat, luni, ca, in urma unui ordin al ministrului Culturii, emis in data de 17 martie, a fost eliberat din functia de director al Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti.

Acest ordin a fost emis dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, activitatea pe 2013 a lui Virgil Stefan Nitulescu la conducerea Muzeului National al Taranului Roman a fost evaluata, iar acesta a obtinut nota 7,07.

Nitulescu a mai spus ca a considerat ca acea evaluare a fost "nedreapta" si a actionat in instanta Ministerul Culturii, cerand reluarea evaluarii.

"Exista o evaluare facuta in luna decembrie a anului trecut pentru activitatea mea in anul 2013. Comisia m-a notat cu nota 7,07 pentru anul 2013. Eu am actionat in instanta, intre timp, ministerul, pentru ca am considerat evaluarea nedreapta si am solicitat reluarea evaluarii", a declarat Virgil Stefan Nitulescu.

Vezi si Opera Nationala Romana Timisoara - scurt istoric

Acesta a mai precizat ca, dupa eliberarea sa din functia de director al Muzeului National al Taranului, a fost emis un nou ordin, prin care a fost numit manager interimar pana la organizarea unui nou concurs. Virgil Stefan Nitulescu a mai spus ca acest concurs va avea loc in lunile urmatoare.

In ceea ce priveste reevaluarea sa, Nitulescu a precizat ca, pana in acest moment, instanta nu a solutionat cazul.

In plus, Virgil Stefan Nitulescu a declarat ca va contesta si acest ordin al ministrului din data de 17 martie, prin care a fost eliberat din functia de director al Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti.

Vezi si Muzeul Bardo din Tunis - VIDEO


Pe de alta parte, reprezentanti ai Ministerului Culturii au declarat, luni, ca Virgil Stefan Nitulescu ocupa, in prezent, functia de director interimar, nefiind stabilita o data pentru concursul de manager.

A dat in judecata Ministerul Culturii pentru a fi reevaluat

In luna ianuarie, Nitulescu a declarat ca a dat in judecata Ministerul Culturii pentru a fi reevaluat, precizand "ca dorinta unora de a-l elibera din functie nu s-a finalizat".

"Pentru mine, aceasta nota de 7,07 reprezinta, o spun foarte apasat, o insulta la adresa institutiei, care este una dintre cele valoaroase institutii muzeale din Romania, indiferent cine ar conduce-o", a completat Nitulescu.

Acesta a mai declarat, la acel moment, ca evaluarea s-a realizat in luna decembrie 2014, precizand ca a trimis raportul sau de activitate pentru anul 2013 in termen, la inceputul anului 2014.

"Probabil ministerul nu a avut timp, nu a gasit oamenii suficienti de obedienti sa accepte acest joc. Cert este ca evaluarea mea a avut loc in luna decembrie (cand portofoliul Ministerului Culturii era detinut de Hegedus Csilla - n.red.) ", a mai spus Nitulescu.

Virgil Nitulescu a detinut in continuare functia de director al Muzeului National al Taranului Roman, avand in vedere ca Hegedus Csilla si-a pierdut calitatea de ministru al Culturii inainte de a semna ordinul de eliberare din functie.

Virgil Nitulescu, presedintele Retelei Nationale a Muzeelor din Romania (RNMR), este director al Muzeului National al Taranului Roman din mai 2010.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucuresti culturii ministerul culturii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1772 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019369 (s)