News Flash:

Scriitorul George Bacovia si istoricul Nicolae Balcescu au fost alesi membri post-mortem ai Academiei Romane

9 Iunie 2015
678 Vizualizari | 0 Comentarii
George Bacovia si Nicolae Balcescu au fost alesi membri post-mortem ai Academiei Romane, cu unanimitate de voturi, in adunarea generala a Academiei desfasurata pe 5 iunie, potrivit unui anunt al institutiei.

Totodata, adunarea generala a acestui for cultural a ales, prin vot secret, noi membri titulari si corespondenti ai Academiei Romane.

Astfel, au fost alesi urmatorii membri titulari: Victor Spinei (Sectia de Stiinte Istorice si Arheologie), Constantin Corduneanu (Sectia de Stiinte Matematice), Maria Magdalena Zaharescu (Sectia de Stiinte Chimice), Marian-Traian Gomoiu (Sectia de Stiinte Biologice), Nicolae Gheorghe Panin (Sectia de Stiinte Geonomice), Dorel Banabic (Sectia de Stiinte Tehnice), Dan Dubina (Sectia de Stiinte Tehnice) si Gheorghe Benga (Sectia de Stiinte Medicale).

Vezi si Mari romani - Nicolae Balcescu

De asemenea, au fost alesi trei noi membri corespondenti ai Academiei Romane: Gheorghe Coldea (Sectia de Stiinte Biologice), Ileana Manduteanu (Sectia de Stiinte Biologice) si Dan Cristea (Sectia de Stiinta si Tehnologia Informatiei).

Vezi si Cum a fost perceputa de critici opera lui George Bacovia

Academia Romana este cel mai inalt for stiintific si cultural al Romaniei, care reuneste personalitati marcante din tara si din strainatate din toate domeniile stiintei, artei si literaturii, potrivit site-ului institutiei.

Prin lege si statut, Academia Romana poate avea un numar maxim de 181 de membri titulari si corespondenti si 135 membri de onoare, din care cel mult 40 din tara, iar numarul membrilor titulari nu poate depasi numarul membrilor corespondenti pe ansamblul Academiei.

In prezent, Academia are 77 membri titulari, 80 membri corespondenti (total 157), 86 membri de onoare din strainatate si 31 membri de onoare din tara (total 118).

Pe 18 noiembrie 2008, prezidiul Academiei a adoptat un Regulament pentru primirile de membri in Academia Romana, care prevede: "Unicul criteriu de primire in Academia Romana este caracterul de exceptie al contributiei candidatului in stiinta sau cultura (impact asupra domeniului in care activeaza, originalitatea contributiilor, intr-un cuvant excelenta in cercetare si creatie). Reputatia nationala si internationala a candidatului este un factor important in acceptarea unei candidaturi".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

george bacovia nicolae balcescu membri post-mortem academiei romane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013630 (s)