News Flash:

Se cauta manager pentru Muzeul National "Peles" din Sinaia

17 Februarie 2016
919 Vizualizari | 0 Comentarii
Peles
Ministerul Culturii organizeaza un concurs de proiecte de management pentru Muzeul National "Peles" din Sinaia, data limita pentru depunerea dosarelor de concurs de catre candidati fiind 15 martie.

In prezent, Muzeul National "Peles" din Sinaia este condus de managerul interimar Mihail Ion Gorgoi, al carui mandat se va incheia pe 28 martie.

In ultimii ani, Muzeul National "Peles" a fost condus de manageri interimari, respectiv de Mihail Ion Gorgoi si Anca Hogea, dupa ce Rodica Rotarescu, fostul director general al institutiei, a iesit la pensie, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii muzeului.

In acest context, Ministerul Culturii a anuntat, pe site-ul propriu, ca va organiza, la sediul sau din Bucuresti, un concurs de proiecte de management pentru Muzeul National "Peles" din Sinaia.

Cei interesati sa se inscrie la concurs trebuie sa fie cetateni romani sau membri ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene si sa aiba domiciliul in Romania. Totodata, acestia trebuie sa aiba studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, in stiinte umaniste si arte, o vechime in specialitatea studiilor de minimum 5 ani si o experienta in management de minimum 5 ani sau pregatire in management.

De asemenea, cei interesati de conducerea Muzeului Peles trebuie sa nu aiba condamnari penale si civile si sa nu detina o functie de manager la o alta institutie publica de cultura din Romania. In plus, nu trebuie sa fi fost lucratori ai securitatii sau colaboratori ai acestei.

Data limita pentru depunerea proiectelor de management si a dosarelor de concurs de catre candidati este 15 martie, urmand ca selectia dosarelor sa aiba loc pe 16-17 martie. Intre 18 si 25 martie va avea loc analiza proiectelor de management - prima etapa a concursului, iar intre 28-30 martie este prevazuta sustinerea proiectelor de management in cadrul interviului - a doua etapa.

Vezi si Catedrala din CHARTRES - o capodopera intr-un targusor?

Muzeul National "Peles" din Sinaia este una dintre cele mai importante si vizitate institutii muzeale din Romania.

Castelul Peles, resedinta de vara a regelui Carol I, a fost construit intre 1873 si 1914, fiind inaugurat si locuibil inca din 1883. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Bernhard Ludwig din Viena. Castelul Pelisor a fost resedinta de vara a cuplului regal Ferdinand si Maria, el fiind decorat de insasi regina Maria.

Vezi si Un muzeu dedicat lui Charlie Chaplin va fi deschis in curand in Elvetia


Castelele Peles si Pelisor, impreuna cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie 2007, regelui Mihai I, in urma unei decizii de retrocedare. Potrivit Memorandumului incheiat atunci intre Guvernul Romaniei si Casa Regala, proprietarul se angaja sa transforme Peles intr-un muzeu al statului roman, contra unei sume de bani, si isi asuma obligatia de a nu mai revendica bunurile mobile din castel. Astfel colectiile de la Peles au fost pastrate in interiorul castelului, contra unei chirii, si pot fi vizitate in continuare, potrivit unui contract incheiat intre Guvern si Casa Regala, reinnoit in martie 2010.

Printr-un protocol incheiat cu Casa Regala a Romaniei in anul 2010 si reinnoit in anul 2012, statul roman, reprezentat de Ministerul Culturii, si-a asumat obligatia ca, pe perioada in care va administra Muzeul National Peles, sa investeasca in lucrari de punere in siguranta si in valoare a Complexului Peles, prin intermediul Institutului National al Patrimoniului, avand ca sursa de finantare Programul National de Restaurare a Monumentelor Istorice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ministerul culturii management sinaia bucuresti romania august bemb
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010731 (s)