News Flash:

Secretele naucitoare scoase la iveala de LABIRINTUL subteran din Egipt

8 Ianuarie 2015
3408 Vizualizari | 0 Comentarii
Labirintul din Egipt a fost descris de catre un numar de scriitori antici, cum ar fi Herodot, Strabon, Diodor si Plinius. Varsta si originile labirintului sunt neclare, dar in momentul in care Herodot l-a vizitat, el avea mai mult de 1.300 de ani.

Acest complex legendar, numit “Labirintul” de catre grecii antici, este considerat a fi un mormant colectiv enorm pentru cei 12 regi care l-au construit, si un loc de odihna pentru crocodilii sacri. Situat in Hawara, aproximativ 90 km sud de Cairo, complexul contine camere secrete, pasaje altare si morminte. Herodot a scris despre Labirint in secolul V i.Hr. urmatoarele:

“Are douasprezece terenuri acoperite - sase orientate spre nord si sase spre sud. In interior, cladirea are doua nivele si contine 3.000 de incaperi, dintre care jumatate sunt subterane, iar cealalta jumatate sunt situate direct deasupra lor. Am vizitat incaperile din nivelul superior, asa ca ceea ce va voi spune despre ele provine din propriile mele observatii; despre incaperile subterane pot vorbi doar din auzite, pentru ca oficialitatile egiptene au refuzat sa ma lase sa le vad, ele continand mormintele regilor care au construit labirintul, si, de asemenea, mormintele crocodililor sacri, potrivit obiectiv.info.

Vezi si Imaginea uluitoare a perfectiunii piramidelor din Egipt - FOTO

E greu de crezut ca incaperile superioare pe care le-am vazut sunt opera oamenilor; pasajele complicate dintr-o camera in alta si dintr-o curte in alta mi se pareau a fi fara sfarsit, trecand dintr-o curte in camere, din camere in galerii, din galerii in mai multe camere si de acolo in si mai multe curti. Acoperisul fiecarei camere, curti si galerii este din piatra. Peretii sunt acoperiti cu figuri sculptate si fiecare curte este construita din marmura alba si inconjurata de o colonada“.

Vezi si Misterioasele piramide din Sudan


Pentru o lunga perioada de timp, locatia reala a labirintului a ramas necunoscuta. De la Herodot, care a vizitat labirintul legendar al Egiptului acum 2500 de ani, cladirea a disparut in negura timpului. In 1888, profesorul Flinders Petrie a identificat locatia reala a labirintului egiptean. Astfel, s-a aflat ca labirintul a fost de aproximativ 304 de metri lungime si 244 de metri latime. Cu alte cuvinte, era suficient de mare pentru a sustine marile temple din Karnak si Luxor!

Apoi, timp de multi ani, labirintul egiptean nu a mai fost bagat in seama, pana la scriitorul Erich von Daniken (in anii 70). Un capitol al cartii “Ochiul Sfinxului”, van Daniken este dedicat acestui labirint, intrebandu-se cum o astfel de cladire ar fi putut disparea in negura timpului. In scrierile sale, Herodot a descris piramida din apropiere, situata la coltul labirintului. Aceasta piramida trebuie sa fi fost Hawara; acest lucru ar fi putut oferi un indiciu cu privire la locatia labirintului?

“Expeditia Mataha”, care s-a dedicat gasirii si cercetarii acestui labirint, a scanat suprafata de baza de la Hawara din 2008, avand indicii puternice de existenta a unor incaperi complexe si ziduri groase de cativa metri, situate sub pamant. Aceste ziduri groase au fost conectate pentru a forma un numar destul de mare de camere inchise. Prin urmare, echipa “expeditiei Mataha” a dovedit ca labirintul exista, avand in vedere dimensiunile uriase, dar dimensiunea totala si forma nu a putut fi determinata. Apa subterana si prezenta canalului a influentat negativ exactitatea studiului. “Expeditia Mataha” a facut una dintre cele mai mari descoperiri din istorie fara ca macar sa se fi excavat 1 mp de pamant.

Din pacate, nu s-a mai auzit nimic de aceasta descoperire uimitoare, deoarece guvernul egiptean considera ca lumea n-ar trebui sa afle prea mult despre labirint. Primele rezultate din “Expeditia Mataha” au fost publicate in toamna anului 2008 in revista stiintifica NRIAG, dar apoi secretarul general al Consiliului Suprem al Antichitatilor din Egipt a cerut oprirea comunicarii rezultatelor. Cercetatorii din “Expeditia Mataha” au creat un site web, unde si-au postat concluziile: www.labyrinthofegypt.com.

Descoperirea “Expeditiei Mataha” a fost extraordinara, fiind vital ca labirintul egiptean sa fie din nou adus la lumina zilei si prezentat omenirii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

scriitori antici herodot strabon plinius grecii antici camere secrete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2116 (s) | 23 queries | Mysql time :0.063478 (s)