News Flash:

Sfaturi pentru a dobandi si pastra pacea interioara

24 Octombrie 2013
2276 Vizualizari | 0 Comentarii
Toti voiesc sa aiba pace, dar nu stiu cum se dobandeste. Paisie cel Mare s-a maniat, si a rugat pe Domnul sa-l izbaveasca de manie. Domnul i s-a aratat si i-a spus: "Paisie, daca voiesti a nu te mania, atuncea nimica sa doresti, pe nimenea sa osandesti sau sa urasti - si nu te vei mania." Asa si tot omul, daca isi va taia voia inaintea lui Dumnezeu si oamenilor, totdeauna va fi cu sufletul in pace; dara cel ce iubeste voia sa, acela niciodata va fi impaciuit.
Sufletul carele s-a dat voii lui Dumnezeu, usor poarta toata scarba si toata boala, caci si in boala el se roaga si vede pe Dumnezeu: "Doamne, Tu vezi boala mea; Tu vezi cat sunt eu de pacatos si de neputincios; ajuta mie sa rabd si sa multamesc bunatatii Tale."  Domnul usureaza boala, iar sufletul simte ajutorul lui Dumnezeu si se face vesel inaintea lui Dumnezeu si multamitor.
Daca te ajunge vreo nesosinta, tu sa gandesti: "Domnul imi vede inima, si daca Ii este bineplacut, atuncea imi va fi bine si mie, si altora", si asa sufletul tau pururea va petrece in pace. Dar daca cineva va carti: "Asta nu-i cum trebuie, asta nu-i bine" - atuncea niciodata nu va fi pace in suflet, chiar de ar pazi si postul si mult s-ar ruga.
Apostolii aveau multa daruire de sine voii lui Dumnezeu; prin aceasta se pastreaza pacea. Asa si toti marii oameni sfinti, au rabdat toate scarbele, daruindu-se voii lui Dumnezeu.
Domnul ne iubeste, si de aceea putem de nimica sa ne temem, afara de pacat, caci din pricina pacatului se pierde harul, iar fara harul lui Dumnezeu, vrajmasul mana sufletul asa cum goneste frunza uscata sau fumul.
Trebuie cu tarie a ne aminti ca vrajmasii insisi au cazut din mandrie, si pe multi i-au inselat. Domnul a zis: "Invatati de la Mine blandetea si smerenia, si veti afla odihna sufletelor voastre."
O, milostive Doamne, daruieste noua pacea Ta, precum ai dat pace Sfintilor Apostoli: Pacea Mea dau voua.
(Arhimandritul Sofronie, Cuvantari duhovnicesti, Volumul intai, Editura Reintregirea, Alba Iulia, 2004; pp. 110-111)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pace dobandeste dumnezeu bunatatii tale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031515 (s)