News Flash:

Societatea secreta „Iluminatii din Bavaria”

23 Septembrie 2013
2959 Vizualizari | 0 Comentarii
Aceasta societate secreta a fost fondata in 1776  si scoasa in afara legii de catre statul bavarez in 1785 (la mai putin de 10 ani de la infiintarea sa), dupa descoperirea unor documente secrete care dezvaluiau planurile “Iluminatilor” de a organiza revolutii pentru rasturnarea monarhiilor europene. In mai putin de 10 ani de existenta, aceasta societate secreta si-a pus amprenta asupra evolutiei ulterioare a istoriei europene, dar si asupra celorlalte societati secrete, precum Francmasoneria.
A fost pentru prima data cand au fost scoase la lumina planurile secrete ale celor care conduc din umbra aceasta planeta: “Noul Testament Diabolic”, care le apartine Iluminatilor din Bavaria seamana surprinzator de mult cu Protocoalele secrete ale maestrilor francmasoni. Modul surprinzator si miraculos in care s-au petrecut lucrurile arata fara indoiala interventia divina salutara: un mesager secret a fost lovit de traznet si datorita documentelor gasite de Politie asupra lui s-a facut o perchezitie la resedinta conducatorului organizatiei, Adam Weishaupt. Prin intermediul deconspirarii Iluminatilor din Bavaria s-a putut afla despre planurile oculte de dominare a lumii de catre un grup restrans de oameni.
Infiintarea, scopul si organizarea
Societatea secreta Iluminatii din Bavaria a fost fondata in 1776 sub fatada  unei organizatii politice care avea ca scop oficial declarat „eliminarea conditiilor negative din societate pentru a le reda oamenilor o viata fericita si normala” – stabilirea unei societati utopice, in care va fi abolita proprietatea privata.  Implicit, organizatia se opunea monarhiei si bisericii. Fondatorul sau este Adam Weishaupt, un evreu convertit la catolicism care a fost educat intr-o manastire iezuita si a devenit apoi profesor universitar. Jan Van Helsing afirma in lucrarea sa „Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX” ca cel care a „comandat” infiintarea acestei societati secrete a fost de fapt bancherul Rotschild care l-a contactat pe Weishaupt in 1770 si l-a insarcinat cu fondarea acestui ordin secret. Printre altele, chiar denumirea aleasa viza crearea unei confuzii pentru a arunca praf in ochii celor care cercetau existenta si activitatea grupului secret al asa-zisilor „Iluminati” care conduc din umbra planeta si societatea umana si se considera „elita” umanitatii. Ca majoritatea societatilor secrete, si aceasta avea o organizare ierarhica stricta alcatuita din 13 grade. Numai cei care se dovedeau capabili sa pastreze intacte secretele unui anumit nivel puteau accede la urmatorul. Ne putem reprezenta aceasta structura si ca pe niste cercuri concentrice, ascesiunea ierarhica fiind echivalenta cu accederea la un cerc aflat mai aproape de interiorul organizatiei. Cei aflati pe treptele de jos sau la exterior nici nu stiau de existenta unor grade superioare. Iluminatii Bavarezi au imprumutat mult de la iezuiti: sistemul de a spiona si de a face rapoarte, testarea slabiciunilor membrilor, tactica de defaimare. Weishaupt a reusit sa atraga multe personalitati marcante din Bavaria (actualmente cea mai mare provincie in Germania) in organizatia sa; se spune ca si Mozart si Goethe s-au numarat printre membri.
Descoperirea planurilor secrete de creare a Noii Ordini Mondiale  a dus la inchiderea organizatiei 
Pe 17 iulie 1782 a avut loc Congresul de la Wilhelmsbad, unde Iluminatii Bavarezi au creat o alianta cu masonii din lojile engleze si franceze. Ce s-a discutat la acest Congres a fost tinut in foarte mare secret. De exemplu, o personalitate a epocii, contele Virieu, mason care a participat la acest Congres, ii impartasea unui prieten: „Nu pot sa-ti dezvalui ce s-a hotarat la acest congres. Pot numai sa-ti spun ca este mult mai grav decat crezi tu. Conspiratia care s-a pus aici in miscare este atat de perfect organizata incat nu e scapare pentru monarhie si biserica.” Adevaratele planuri ale Iluminatilor din Bavaria au iesit la iveala odata cu publicarea „Noului Testament Diabolic”. Interventia divina a jucat un rol principal in revelarea acestuia: un curier al Iluminatilor a fost lovit de traznet cand calatorea de la Frankfurt la Paris cu documente compromitatoare asupra sa. Desi curierul a murit, documentele au ramas intacte si au fost gasite de politisti. S-a facut apoi o perchezitie la domiciliul asistentului lui Weishaupt si in urma documenteler gasite, mai ales a descoperirii Planului pentru crearea unei Noi Ordini Mondiale, organizatia a fost scoasa in afara legii, iar Weishaupt a fost arestat.(imaginea alaturata, prezenta si pe bancnot a dolarului american este chiar simbolul Iluminatilor din Bavaria) Se spune ca Weishaupt ar fi reusit sa fuga la Moscova si sa-si continue activitatea prin intermediul Lojii Marelui Orient (fondata in acea perioada in Franta) pentru a declansa Revolutia Franceza. Se pare ca tot el a colaborat cu Karl Marx pentru redactarea „Manifestului Partidului Comunist”. Unele surse afirma ca Weishaupt ar fi sfarsit asasinat chiar de cei care i-au comandat infiintarea acestei societati secrete, pentru ca a continuat sa foloseasca termenul de „iluminati”. In 1997, in Spania, s-a infiintat o organizatie de tip masonic care sustine ca este continuatoarea traditiei „Iluminatilor din Bavaria”. Va prezentam in continuare un fragment din documentul care dezvaluie adevarata ideologie a „Iluminatilor”. Acest document este chiar cel care a fost descoperit de autoritatile bavareze. Principele Bavariei a hotarat publicarea lui pentru a preveni astfel toate casele regale europene. In mod evident, acest avertisment a fost ignorat. Sangeroasa revolutie franceza care a izbucnit in 1789 si a detronat monarhia franceza, precum si sirul de revolutii care i-au urmat erau prevazute in acest plan.
Noul Testament Diabolic – adevarata ideologie a Iluminatilor din Bavaria
„Primul secret privind felul in care se poate manipula societatea este suprematia asupra opiniei publice. Prin aceasta, se poate semana intre oameni atata sciziune, indoiala si pareri contradictorii incat ei nu se mai pot descurca in zapaceala colectiva si sunt convinsi ca nu pot avea o parere personala. Trebuie dezvaluite pasiuni in randul maselor si raspandite scrieri murdare si lipsite de spiritualitate. Menirea presei este sa dovedeasca neputinta neiluminatilor in domeniul treburilor publice si in cel religios. Al doilea secret este de a pune in miscare toate slabiciunile si defectele omenesti, patimile, greselile pana ce oamenii nu se mai pot intelege intre ei.

Trebuie combatuta taria personalitatii; nimic nu este mai periculos pentru noi decat aceasta. Daca aceasta calitate este dublata de putere spirituala creativa atunci ne poate dauna mai mult decat milioane de oameni la un loc. Prin invidie, ura, discordie si razboi, prin foamete, lipsuri si molime, toate popoarele vor fi atat de slabite, incat nu vor sti cum sa iasa din impas, decat daca se supun vointei noastre, a Iluminatilor. Un stat care este epuizat de prefaceri sau conflicte interne va fi, in orice caz, o prada usoara pentru noi. Vom obisnui popoarele sa ia aparentele drept moneda adevarata, sa se multumeasca cu superficialitati, sa alerge numai dupa placeri, sa se epuizeze cautand mereu ceva nou, pentru ca in sfarsit sa asculte de noi, Iluminatii. Iar noi vom rasplati masele cu venituri adecvate pentru supunerea lor. Prin degradarea morala a societatii, oamenii vor pierde credinta in Dumnezeu. Prelucrate prin scrieri si comunicari directe, discursuri, discutii, masele vor fi educate in spiritul nostru, al Iluminatilor. Prin sarlatanii si vorbe goale, oamenii trebuie sustrasi pentru ca sa nu poata gandi cu mintea lor proprie. Oratorii politici instruiti de Iluminati trebuie sa bata atata moneda pe conceptele de libertate si democratie, incat oamenii sa fie dezgustati de discursuri de orice nuanta politica ar fi ele.

Ideologia Iluminatilor insa trebuie sa le fie inoculata necontenit. Masele sunt oarbe, nesocotite si lipsite de critica, deoarece nu au ce cauta in treburile statului. Ele trebuie stapanite facandu-li-se dreptatea cuvenita, dar extrem de sever si cu brutalitate. Dominatia mondiala se obtine numai pe cai ocolite, prin subminarea selectiva a libertatilor, prin legi, prin ordine a electoratului prin presa, prin educatie si metode de invatamant, dar mai ales sub stricta tinere in secret a activitatilor noastre. Guvernele trebuie hartuite pana cand, de dragul linistii, sa fie dispuse sa cedeze puterea. Vom atata in Europa contradictii individuale si nationale, rasiale si religioase, astfel ca statele sa nu mai gaseasca punti de intelegere intre ele.

Nici un stat crestin nu va capata sprijin adevarat din partea noastra, a Iluminatilor. Fiecare resort in stat sa aiba o functie importanta si bine definita, astfel ca prin provocarea de perturbari intr-un resort, sa poata fi stagnat intregul sistem statal. Presedintii de stat vor fi alesi de noi, din randul celor care ne dau ascultare. Fiecare dintre ei trebuie sa aiba cate un punct negru, vulnerabil in trecut, pentru ca sa putem exercita presiuni asupra lor, spre a putea da legilor sensul dorit de noi si pentru a putea modifica constitutiile. Dandu-i presedintelui drepturi depline, ca si dreptul de a declara razboi, vom capata influenta asupra armatei. Pe aceia din guvern care inca nu au fost recrutati dintre noi, ii vom invita politicos sa primeasca alte insarcinari, misiuni onorifice, spre a-i abate de la treburile statului. Vom corupe inaltii functionari ca sa sporeasca datoriile externe ale statului, spre a deveni sclavii datornici ai bancilor noastre.

Vom provoca crize economice prin speculatii de bursa, pentru a distruge puterea monedei. Moneda trebuie sa fie atotstapanitoare in industrie si comert. Societatea spre care tindem sa fie alcatuita, in afara de noi, dintr-o mana de milionari ce depind de noi, din politie si soldati, iar in rest din cetateni lipsiti de avere. Prin introducerea dreptului de vot general si individual, vom instaura suprematia absoluta a maselor. Prin propagarea dreptului de a dispune de sine insusi al fiecarui individ, vom diminua importanta familiei si valoarea ei educativa. Printr-o educatie bazata pe principii false, ideologii mincinoase, vom face ca tineretul sa fie indus in eroare, usor de condus si depravat. Intemeierea cat mai multor organizatii cu nume diferite, ademenirea cat mai multora in loji publice au ca sop sa le arunce la cat mai multi nisip in ochi. Prin toate metodele expuse, natiunile vor fi silite sa cedeze Iluminatilor dominatia lumii. Noul guvern mondial va trebui sa apara ca patronul si binefacatorul popoarelor. Daca un popor se opune, trebuie mobilizati vecinii si instigati la o actiune armata.” Dupa cum vedem, ca si in  cazul Protocoalelor secrete ale maestrilor francmasoni, toate aceste planuri au fost puse deja in aplicare.

Tot ceea ce numim acum  probleme ale societatii contemporane sunt de fapt rezultatul actiunilor din umbra ale unor grupari secrete de genul Iluminatilor din Bavaria. Singura deosebire este ca astazi ele actioneaza sub masca oficiala a unor grupuri de dezbatere sau organisme supranationale, iar referirile la necesitatea malefica  de a crea o Noua Ordine Mondiala se regasesc in discursurile unor presedinti de state.
Bibliografie: 
1.Jan van Helsing: Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX, Alma, 1997
2.Conspiracy encyclopedia, the encyclopdia of conspiracy theories, Chamberlain Books, 2005
3.Vernon Staufer: New England and the Illuminati, Invisible College Press, 2005
4.John Robison: Proofs of a Conspiracy Against All the Religionsand Governments of Europe Carried on in the Secret Meetings ofFreemasons, Illuminati and Reading Societies,  Kessinger Publishing,2003 5.Seth Payson: Proof of the Illuminati, Invisible College Press, 2003
6.Robert A. Wilson : Masks of the Illuminati, Dell, 1990
7.David Livingstone: Terrorism and the Illuminati: A Three Thousand Year History, BookSurge Publishing, 2007
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

societate secreta iluminatilor francmasoneria
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1641 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013744 (s)