News Flash:

Spectacolul Un être hors pair (Un om de milioane) la OFF Theater din Viena

19 Martie 2017
254 Vizualizari | 0 Comentarii
un etre hors pair
In 20 martie, incepand cu ora 19.30, la sala OPEN.BOX a OFF Theater din Viena, va fi prezentat spectacolul Un être hors pair (Un om de milioane) de Ioan Peter, in regia lui Florin Didilescu. Spectacolul va fi jucat in limba franceza, fiind prezentat de trupa de teatru licean francofon AMIFRAN (Asociatia Romana pentru Apararea si Cultivarea Francofoniei) din Arad.

Evenimentul marcheaza Ziua Internationala a Francofoniei sarbatorita anual pe 20 martie.

Din distributia spectacolului fac parte elevii Cristina Pavel, Mara Popa, Andrei Maria, Edward Horvath, Valentin Sas, Valentin Maria si Robert Batki. Traducerea in franceza si adaptarea este semnata de Liana Didilescu Marechal.

“Piotr Pavlovici asteapta. Asteapta pe peronul garii din oraselul sau de provincie sosirea trenului international de la Paris cu care calatoreste femeia visurilor sale. Dar oare se va opri trenul in aceasta gara anonima? Si daca da, cobori-va oare si femeia visurilor din el?

Vezi si Spectacolul Angajare de clovn, al TNB, inclus in Campania Nationala 'Artisti pentru Artisti'

Cu trimiteri discrete la Cehov, Shakespeare, Beckett, Mihail Sebastian sau Cervantes, acest spectacol face referire la eternele tematici ale omenirii pe care teatrul – inca de la inceputurile sale – ne invita sa le exploram”.(AMIFRAN)

Vezi si „Rosmersholm” in regia lui Andriy Zholdak la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Infiintata in 1990, trupa de teatru licean francofon AMIFRAN din Arad reuneste elevi de la Colegiul National „Moise Nicoara“, tineri de la Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn“ si de la Colegiul National „ElenaGhiba Birta“. Atelierul de teatru francofon, pe care asociatia AMIFRAN il propune liceenilor aradeni de peste 25 de ani, se desfasoara pe parcursul intregului an scolar, la sfarsit de saptamana, in regim de sase ore saptamanal, accesul fiind gratuit. Obiectivele principale ale atelierului sunt cultivarea, in randul tinerilor, a gustului pentru limba franceza, dezvoltarea competentelor de comunicare orala si scrisa in limba franceza, stimularea interesului pentru practicarea teatrului, formarea gustului si deprinderilor de consumator de teatru.

« Preocuparile mele legate de teatrul licean francofon dateaza din anul 1990, atunci cand, profesor de franceza la un liceu aradean, am reorientat activitatea unui atelier de teatru licean in limba romana pe care il conduceam spre un atelier de teatru francofon. Pasiunea mea pentru teatru si munca cu tinerii s-a materializat foarte curand in sursa de inspiratie pentru multi profesori de franceza din tara, astfel incat ateliere de teatru licean francofon functioneaza actualmente in Constanta, Iasi, Cluj, Dej, Huedin, Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Slobozia, Bucuresti, Targu Jiu s.a; trupe din toate aceste orase se reunesc anual la Arad in cadrul unui festival de Teatru Licean Francofon », marturisesteregizorul Florin Didilescu.

Reprezentatia de la OFF Theater este organizata in parteneriat cu Centrul Municipal de Cultura Arad si cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Viena si al AMOPA (Association des Membres de l'Ordre des Palmes Académique) ‒ filiala Austria.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

viena ioan peter florin didilescu spectacolul amifran cristina pavel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1800 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014069 (s)