News Flash:

Material realizat de Ion Maldarescu

Sus, romane! Sfarma jugul ce te-apasa!

4 Noiembrie 2013
1312 Vizualizari | 0 Comentarii
Pina cind mai rabda poporul?
„Sus, romane, striga timpul, Cine n-are barbatie/ Paraseste-ti amorteala Cerceteze mai nainte/ Si-ti recapata marirea. Stramosestile morminte/ Sus, romane, striga timpul! Caci acele – reinvie.// Auzi ora mintuirei! Ah, ce foc simt eu in mine/ Cum iti bate si rasuna: O viata noua-mi vine/ Libertate, soarte buna? Si-mi arde singe in vine/ Auzi glasul omenirei? Si-mi vad gloria prea bine!// Toata lumea apasata Ce-i mai dulce ca murire/ Azi da mina cu virtutea Pentru neam si libertate,/ Si-si farima servitutea, Pentru limba si dreptate,/ Servitutea blastamata! Pentru sfinta lor marire?// Sus, romane, striga timpul, Arma! Arma!-mi striga mintea/ Arma-n mina, pofta-n limba, Moarte celor ce m-apasa!/ Soartea rea-n ferice schimba Moarte celor ce nu-mi lasa/ Sus la arma, ca e timpul! In marire toata gintea!// Sus, romane, striga timpul, Blastamat acela singe/ Sfarma jugul de te-apasa! Ce roman se zice-a fire/ De la oase or sa-ti caza Dar nu are-asa simtire!/ Sau de loc, asculta timpul! Blastamat e si sa stinge!“ (Versuri compuse – probabil – de Al . Papiu Ilarian, ce se cintau, in anul 1848, pe melodia unui celebru cintec al lui Horea)
Isi bat joc de normalitate
Generatia tinara trebuie sa stie ca Ceausescu a lasat tara fara datorii si cu creante de recuperat. Escrocii si incompetentii care au pus ghearele pe conducerea Romaniei, vreme de 24 de ani au papat tot, au vindut si pamintul de sub talpi. Au furat cit au putut, iar acum sint miliardari in euro. Tara are aur si metale rare, petrol si gaze, pamint bun si paduri minunate, dar, cu sprijinul guvernantilor, o mare parte din ele le-au luat in posesie strainii, firme off-shore, „casute postale“ si altfel de forme de camuflaj. Cine se afla in spatele lor – stie si presedintele, stie si primul-ministru. Pleiada postdecembrista de „presedinti“ si „premieri“ contrafacuti, controlati de potentatii Planetei, au dus tara in prapastie. Actualul sef al Statului Roman, actualul premier (ca si predecesorii), isi bat joc de normalitate. In functii importante sint numite doar marionelele usor de controlat. Criminalilor declarati, ucigasi de romani si de evrei in al II-lea razboi mondial, li se ridica statui in orasele tarii, iar Guvernul tace. Oricine deconspira partea incomoda a adevarului este demis, incondeiat, improscat cu noroi, i se fac tot felul de inscenari etc. Din 1992, Guvernatorul B.N.R. nu mai cumpara aur de la minele romanesti. Cind era prim-ministru, a dat ordin ca minele de metale pretioase sa fie inchise, iar accesul sa fie barat cu blocuri din beton; in schimb, strainilor li se permite sa prospecteze si sa exploateze zacaminte. Guvernatorul – menit, se pare, sa ocupe aceasta functie, pe viata -, care a scos rezervele de aur ale B.N.R. din tara, a primit, recent, noi ordine bilderbergiste pentru „curatenia“ de toamna-primavara.
Nu strainii sint de vina!
Nu strainii sint de vina pentru dezastrul tarii, ci nemernicii care ne conduc de 24 de ani. Nu taranca de la piata e vinovata cind cere 10 lei pentru o ceapa, desi ceapa valoreaza 2 lei. „Eu“ ii dau 10 lei din banii publici, ii propun ca ea sa pastreze 6 lei, mie sa-mi dea 4, pe care-i bag in buzunarul meu privat. Cam asa procedeaza neispravitii din Guvern, din Parlament si din alte institutii care actioneaza precum niste vampiri. De aceea sintem la un pas de dezastrul major. Am cotizat 45 de ani la bugetul statului, ca la batrinete sa beneficiez de pensie. Acum, mi se spune ca nu mai sint bani pentru astfel de cheltuieli. Insusi regele Willem-Alexander al Olandei, citind in fata Parlamentului de la Haga prezentarea facuta de guvern pentru noul buget, a declarat: „Modelul social european postbelic a murit. (…) Din cauza evolutiilor sociale, precum globalizarea si imbatrinirea populatiei, piata muncii si serviciile publice nu mai sint potrivite pentru necesitatile timpurilor noastre. Statul clasic, al bunastarii din a doua jumatate a Secolului al XX-lea evolueaza incet, dar sigur, catre «o societate participativa», in care se asteapta ca toti cetatenii sa aiba grija de ei insisi, sau sa creeze solutii, la nivelul societatii civile, pentru probleme precum pensiile“. Ce-i pasa lui? Are averi cu gramada, suficiente pentru huzurul lui si al urmasilor. La noi, sint parale doar pentru destrabalarea „alesilor neamului“, pentru vile si bairamuri. Pentru pensii si salarii nu sint fonduri. Parlamentarii vor sa aiba propria farmacie, de unde sa cumpere medicamente cu pret redus (saracii!), vor concursuri „Miss-Parlament“, dar si un „Centru de relaxare“, cu masaj, vor multe… dar nu pe banii lor, ci ai contribuabililor.
Salarii mici, birocratie, cit cuprinde
Ca si alte sectoare de activitate din Romania, sistemul medico-sanitar postdecembrist a intrat in colaps, pina la dezastru nemaifiind mult. Romania se afla intr-un deficit grav de medici. Una dintre importantele cauze este aceea ca intre perioada interbelica si cea contemporana s-a interpus o prapastie: in prima jumatate a Secolului al XX-lea, tinerii nostri mergeau in strainatate, studiau la universitati de elita, iar, dupa absolvire, cei mai multi reveneau in tara, unde practicau ceea ce invatasera. Nu putini dintre acei tineri studiosi s-au afirmat in timpul carierei lor, pe plan mondial: Nicolae Paulescu, Victor Babes, Carol Davila, Mina Minovici, Gheorghe Marinescu… (ordinea este aleatorie), pentru a-i numi doar pe citiva dintre medicii romani deveniti celebri pentru realizarile lor. Astazi, din pacate, fenomenul este invers: Statul Roman investeste miliarde de euro in pregatirea tinerilor, care, dupa terminarea studiilor, se afla in situatia de a nu putea practica tot ceea ce au invatat, in tara lor. Statutul lor social nu este pe masura efortului intelectual depus vreme de 6 ani, nu le ofera sansa de a se afirma si a trai pe masura prestatiei. Ce li se ofera? Salarii mici si birocratie cit cuprinde. Atunci pleaca. Este o lupta pentru supravietuire, ei nu pot fi acuzati pentru gestul lor. In anii „democratiei“ originale romanesti unul dintre produsele concurentiale de export – poate unicul – este materia cenusie. Sa fie una dintre metodele moderne si sofisticate ale eugeniei? Ale genocidului asupra Poporului Roman? Sa fie procedura de exterminare, camuflata, a Neamului Romanesc? Este posibil, dar de ce s-a inceput cu romanii? Raspunsul ni l-ar putea oferi vinovatii: incompetentii si rau intentionatii reprezentanti a administratiilor postdecembriste, si „Licuricii“ globalisti. Pentru toti acestia, nu Zidul de la Tirgoviste, ci Marele Zid Chinezesc ar fi potrivit.
Prioritate pentru interesele romanesti!
In urma cu vreo 7-8 ani, F.M.I. era pe dric. Angajatii institutiei isi faceau bagajele. Atunci au aparut „fraierii“, iar asasinii economici din F.M.I. au profitat de ocazie. Disperati ca-si vor pierde „obiectul muncii“, s-au napustit asupra prazii. Au dus la faliment toate tarile pe unde au fost. Exemple (printre altele): Argentina, Ecuador, Ucraina, Romania! Pentru ca nu a facut „jocurile“, Gaddafi a platit cu viata. Ungurii au trintit usa in nasul celor de la F.M.I. Au achitat datoria si le-au inchis biroul din Budapesta. Bravo lor! Noi nu avem cale de intoarcere. Cu asentimentul leprelor autohtone, ne-au „lucrat“ bine. Imprumuturile romanesti de la F.M.I. s-au rotit putin, banii au fost aratati „prostimii“, apoi, subtil, au ajuns tot in buzunarul F.M.I., prin bancile straine din tara. Din imprumut, 80% au primit bancile, restul de 20% s-a volatilizat. Asta-i F.M.I.-ul! Am ramas datori pentru multe generatii. Singura salvare este ca romanii sa procedeze precum islandezii, care au arestat bancherii si intreaga cabala: sa-i puna la pastrare in „hotelul statului“ – „cu executare“, nu cu suspendare, pe toti hotii si tradatorii de tara dovediti, care umbla liberi si isi fac mendrele in dauna poporului. 
Sa acorde prioritate intereselor romanesti.
In 1958, Dej i-a scos pe rusi din tara. In 2004, Basescu i-a adus pe americani in tara si a transformat Romania in teritoriu sub ocupatie straina. Cu ce ne-am ales, sau, citindu-l pe marele si mereu actualul Constantin Tanase: …„ Bine, bine, s-a facut, dar cu asta ce-am facut?“. Cine-i de vina? Presedintele este usa de biserica? Premierul e „Lacrima Christi?“ Parlamentul, Guvernul…? Cita rabdare mai poate avea acest popor?

sursa:art-emis.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

horea constantin tanase art-emis ro
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2100 (s) | 37 queries | Mysql time :0.068683 (s)