News Flash:

Tabere de creatie la Muzeul Stefan Luchian

7 Februarie 2018
318 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Stefan Luchian

In anul in care se implinesc 150 de ani de la nasterea lui Stefan Luchian au fost facuti cativa pasi importanti in directia cinstirii memoriei marelui pictor. Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judetean, a declarat ca au fost finalizate lucrarile de reabilitare a cladirii Muzeului „Stefan Luchian” din Stefanesti. Lucrarile au durat peste un an, fondurile de aproximativ 900.000 de lei fiind asigurate de Consiliul Judetean Botosani.

In acest an va fi definitivata amenajarea propriu zisa a muzeului. „Avem doua variante. Dat fiind faptul ca in acest an s-au lansat si ghidurile pentru proiectele transfrontaliere, vom depune un proiect in parteneriat cu Sectia de cultura din cadrul Consiliului Raional Riscani”, a precizat Aurel Melniciuc. In conditiile in care nu va fi obtinuta o finantare europeana, au fost prinse fonduri in proiectul de buget pe anul 2018, de la Consiliul Judetean, astfel incat sa se reuseasca redeschiderea muzeului pana la finele anului.

Angajatii Sectiei de Arta a muzeului deja lucreaza la proiectul viitoarei expozitii, pentru ca in vara, cand vor fi anuntate rezultatele finale la proiectele transfrontaliere, sa inceapa amenajarea muzeului. Muzeul va recrea momente din viata lui Stefan Luchian, aspecte din casa parinteasca, scopul fiind readucerea in memoria comunitatii a pictorului florilor.

Muzeul de la Stefanesti va functiona ca un centru cultural care sa deserveasca intreaga comunitate. „Impreuna cu autoritatile locale si cu sprijinul CJ, vom reorganiza un concurs national dedicat pictorului”, a mai afirmat Aurel Melniciuc.

Tot la Stefanesti vor fi organizate si tabere de creatie pentru copiii talentati. Centrul cultural de la Stefanesti va fi inclus si in programul de activitati ale muzeului, vizand cercetarile stiintifice si santierele arheologice, acea zona fiind foarte bogata in situri arheologice. Astfel, pentru ca spatiul este generos, muzeul va include si spatii unde sa fie cazati arheologi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014219 (s)