News Flash:

Teoria conspiratiei iudeo-masonice

11 Noiembrie 2013
2931 Vizualizari | 0 Comentarii
Conspiratia iudeo-masonica este o teorie conspirativa care implica o presupusa coalitie secreta a catorva evrei cu masonii. Aceste teorii au fost populare in randul extremismului de dreapta, mai ales cel din Franta, acuzatiile care au fost aduse fiind inca publicate.
Inteleptii Sionului
Teoria conspiratiei iudeo-masonice imbina doua teorii mai vechi: afirmatiile conspirative impotriva masonilor si cele anti-semite. Acestea au fost puternic influentate de publicarea Protocoalele inteleptilor Sionului un document falsificat care a aparut in Rusia tarista si care pretindea ca demasca o conspiratie evreiasca impotriva intregii lumi.
Lucrarea Protocoalele inteleptilor Sionului pretinde ca un grup de evrei s-a infiltrat in Francmasonerie si ca se foloseste de aceasta societate secreta in vederea implinirii viitoarelor sale obiective.
Adeptii conspiratiei iudeo-masonice au sustinut ca liderii francmasoneriei si conducatorii acestui grup de evrei sunt aceiasi.
„Influente conceptuale”
Potrivit Dr. Danny Keren (un membru al Departamentului de Informatica al Universitatii din Haifa), „inspiratia conceptuala” a Protocoalelor Inteleptilor Sionului a fost tratatul din 1797, Memoirs Illustrating the History of Jacobinism, scris in engleza de catre preotul francez Augustin Barruel, care a sustinut ca Revolutia franceza a fost o conspiratie regizata de masoni cu scopul de a rasturna invataturile morale ale Bisericii Romano-Catolice. Potrivit lui Keren, „in tratatul sau, Barruel nu a dat vina direct pe evrei, care s-au emancipat ca urmare a Revolutiei. Cu toate acestea, in 1806, Barruel a prezentat o scrisoare contrafacuta, probabil primita de Barruel din partea unor membri ai politiei de stat care se opuneau politicii liberale a lui Napoleon Bonaparte fata de evrei, scrisoare in care se atragea atentia asupra unui presupus rol al evreilor in conspiratia Revolutiei, rol care initial era atribuit masonilor. Acest mit al conspiratiei internationale a evreilor a reaparut, mai tarziu, in Europa secolului al XIX-lea in diferite locuri cum ar fi Germania si Polonia.”
Potrivit site-ului Marii Loje a Columbiei Britanice si Yukonului: „in timp ce este atat de simplist si de credibil sa asociem responsabilitatea pentru Revolutia franceza cu usa francmasoneriei, nu exista nicio indoiala ca francmasonii, ca indivizi, erau activi in constructia si reconstructia unei noi societati. Avand in vedere numarul mare de indivizi care sustin autoritatea masonica, multi oameni identificati astazi ca francmasoni au fost, probabil, inconstient asociati cu societatile masonice dar in mod clar ei nu pot fi considerati ca ar fi actionat in tandem. Totusi ei impartaseau anumite convingeri si idealuri.”
Masoneria franceza de-a lungul timpului a fost exclusiva, fiind impotriva initierii evreilor, comportandu-se la fel si cu multe alte clase de oameni.
Barry Domville
The Link a fost o organizatie infiintata in iulie 1937 ca o organizatie independenta apolitica de promovare a prieteniei anglo-germane. Fondatorul acestei organizatii britanice pronaziste, fostul Amiral Sir Barry Domvile a inventat titlul de „Judmas” pentru presupusa conspiratie iudeo-masonica.Domvile a afirmat ca „activitatile Judmas sunt limitate la o factiune mica din randul evreilor si masonilor: majoritatea nu au nicio idee despre lucrarile intreprinse in spatele fatadei Judmas.”Domvile a afirmat ca „scopul acestor evrei internationalisti este un stat mondial creat si mentinut prin supunerea fata de puterea banului, si care sa lucreze pentru planurile lor evreiesti” si ca „Masoneria este partenerul executiv pentru desfasurarea politicii evreiesti”.
Domvile a declarat ca a inceput sa se gandeasca prima oara la o teorie iudeo-masonica din cauza lui Hitler.Domvile mentiona atat Protocoale Inteleptilor Sionului cat si Les Forces secrètes De La Révolution (Fortele secrete din spatele Revolutiei) de Léon de Poncins.Domvile era constient ca Protocoale Inteleptilor Sionului au fost denuntate ca false, dar considera acest lucru ca „nesemnificativ”.
Rusia post-sovietica
Teoriile conspiratiei iudeo-masonice au fost reinviate de diferite forte politice marginale din Rusia post-sovietica, unde saracia pe scara larga a creat un teren fertil pentru teoriile conspiratiei,combinate cu acuzatiile aduse evreilor privind sacrificarea copiilor si negarea Holocaustului. Aceste opinii au fost exprimate si de mai multi scriitori antisemiti, in special de catre Igor Shafarevich, Oleg Platonov,Vadim Kozhinov sau Grigori Klimov. Un sondaj de opinie din perioada anilor 1990 realizat in Moscova a demonstrat ca 18% dintre locuitorii capitalei credeau ca exista o conspiratie sionista impotriva Rusiei
Legatura cu Grupul Bilderberg
Teoreticienii contemporani ai conspiratiei, care se axeaza pe grupul Bilderberg si o presupusa iminenta noua ordine mondiala, adesea se inspira din concepte mai vechi gasite in teoria conspiratiei iudeo-masonice, frecvent invinovatind familia Rothschild sau pe „bancherii internationali”. Datorita folosirii unor teme in mod traditional considerate ca anti-semite, acesti teoreticieni contemporani ai conspiratiei au tendinta de a intra in conflict cu grupurile sensibile la terminologia antisemita, cum ar fi Liga Anti-defaimare.
Conspiratia iudeo-masonico-comunista internationala
Conspiratia iudeo-masonico-comunista internationala, uneori denumita conspiratia iudeo-masonico-marxista internationala, este numele dat unei presupuse coalitii secrete dintre o parte a evreilor, masonerie si comunism; cu un scop necunoscut (sau pentru dominatia asupra intregii lumi). Termenul a aparut prin adaugarea capacitatii revolutionare a comunismului la teoria conspiratiei iudeo-masonice din secolul al XIX-lea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conspiratia iudeo-masonica teorie conspirativa inteleptii sionului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Cultural.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1574 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019684 (s)